Rio 2016: újabb kvóta, Pattantyús Ádám is utazhat az olimpiára

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 16:58
A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) május 21-én kiadott ranglistája alapján Pattantyús Ádám is kvalifikálta magát a riói olimpiai játékokra.

Az olimpiai kvalifikációban a férfiaknál és a nőknél is 7-7 hely maradt, ezeket töltötte most fel az ITTF: Pattantyús Ádám a végső hetes lista negyedik helyén szerepelt, így készülhet Rióba. A 37 éves magyar asztaliteniszező a második olimpiáján vehet részt London után. Lovas Petra öt világranglistaponttal és egy hellyel maradt le az ötkarikás szereplésről.Pattantyús Ádám a végső hetes lista negyedik helyén szerepelt, így készülhet Rióba. A 37 éves magyar asztaliteniszező a második olimpiáján vehet részt London után. Lovas Petra öt világranglistaponttal és egy hellyel maradt le az ötkarikás szereplésről.

„Sokkal büszkébb vagyok erre a kvalifikációra, mint a négy évvel ezelőttire: akkor egy versenyen múlott, most viszont négy éven keresztül kellett őrizni a világranglista-helyezést" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pattantyús Ádám. A magyar sportoló áprilisban 0:2-ről aratott kulcsfontosságú győzelmet az olasz Mihai Bobocica ellen a varsói World Tour-viadalon, ez a talpra állás is kellett a kvótához.

Pattantyús lesz az első magyar férfi asztaliteniszező, aki két olimpián is asztalhoz állhat. Az indulás hivatalossá válásához már csak a nemzeti olimpiai bizottság visszaigazolása szükséges.

A magyar asztaliteniszezőket Pattantyús mellett a kvótát már korábban megszerző Póta Georgina képviseli majd Rióban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik