K. T. I. 2020.04.27 15:56 Frissítve: 2020.04.27 20:21

Lazio: a klubelnök elfogadna egy Juventus elleni bajnoki döntőt

Különleges ötletet vetett fel a La Repubblica című olasz lap: a Serie A bajnoki címéért folytatott versenyfutás az újság szerint akár egyetlen szuperdöntőnek beillő mérkőzésen is eldőlhetne, méghozzá a Juventus és a Lazio között.

Claudio Lotito elfogadná a Juventus elleni ki-ki meccset (Fotó: AFP)

 

„El tudnánk fogadni egy ilyen befejezést. De korábban még nem tettem fel magamnak sem hasonló kérdést” – felelte a Lazio tulajdonos-elnöke, Claudio Lotito arra a felvetésre, hogy a római klub belemenne-e abba, hogy csupán egy mérkőzésen, a Juventus otthonában megvívandó találkozón dőljön el az olasz bajnoki cím.

A Juventus előnye 26 fordulót követően egy pont a második helyezett Lazióval szemben, míg a 3. helyen álló Inter lemaradása már jóval nagyobb, a milánóiak nyolc pont hátránnyal követik a rómaiakat (igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak). A lap arra is emlékeztetett, a Juventus és a Lazio eddig csak egyszer csapott össze a bajnokságban, Rómában 3–1-re nyert Simone Inzaghi együttese.

Az elképzelés szerint a bajnokság esetleges berekesztésénél még mindig jóval igazságosabb lenne bajnokot hirdetni az évad végére, mindehhez csak a két csapat még hátralévő összecsapását kellene lejátszani. Aki ott nyer – azé a Scudetto. (A La Repubblica a döntetlen esetére nem tér ki, elvégre bajnoki körülmények között, feltételezve, hogy egyik csapat sem veszítene pontot más riválissal szemben, az iksz a Juventusnak kedvezne. Egy „döntőben” viszont nincs döntetlen…)

„Hogy mi lenne a legjobb megoldás? Ha be tudnánk fejezni az idényt az eredeti kiírás szerint. Igaz, a Juventusszal szemben még ez is lépéshátrányt jelentene számunkra. Rövidebb a keretünk és tudatosan beáldoztuk az Európa-ligát, hogy hetente csak egyszer kelljen meccselnünk, így a bajnokságra koncentrálhassunk. A riválisaink viszont heti két meccsel folytatták volna. Ez az előnyünk már így is, úgy is oda…” – tette hozzá Lotito.

„Ha egy meccs döntene, még mindig jobb, mintha az egész évet kidobjuk. De talán az lenne a méltányos, ha az élmezőnyhöz tartozó többi klub is részt vehetne ebben. Például az Inter és a tőlünk már tizennégy pontos hátrányban lévő Atalanta. Nem tudom, mondja meg, ha ön bevonná őket” – morfondírozott el a klubvezető.

„A Laziónál megfelelő az infrastruktúránk a helyzet kezeléséhez, ha folytathatjuk a bajnokságot, képesek leszünk megbirkózni a kihívásokkal. Teljes orvosi stáb dolgozik mellettünk az edzőközpontunkban. Emellett a vállalkozásom is kórházaknak dolgozik, így tisztában vagyunk a szükséges fertőtlenítési eljárásokkal” – tekintett előre arra az esetre, ha lejátszanák a bajnokságból hátramaradt fordulókat.

2021.01.15 11:10:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Immobile és a duplázó Luis Alberto vezérletével győzött az összeszedettebb Lazio a sokat hibázó Roma ellen.

2021.01.10 11:42:51

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban hatodik alkalommal is döntetlent játszottak egymással, most az Internek volt több helyzete.

2021.01.06 20:38:04

Olasz labdarúgás B. L.

Chiesa első góljára még felelt Calabria, de a hajrában még McKennie is bevette az éllovas kapuját.

2020.12.23 19:41:46

Olasz labdarúgás B. L.

A Lazio felállt kétgólos hátrányából, de a 92. percben már nem bírtak Theo Hernandezzel.

2020.12.22 20:16:02

Olasz labdarúgás V. J.

Cuadradót hamar kiállították • A firenzeiek nyolc nyeretlen meccset követően tudtak nyerni.