Juve: „Pogba árából 3-4 topjátékost vehetnek. Mint Zidane után”

Vágólapra másolva!
2015.01.20. 12:54
Marcello Lippi, az olaszok 66 éves edzőlegendája más oldalról közelítette meg Paul Pogba esetleges torinói távozását. Szerintem a francia futballista eladásából befolyt összegből három-négy topjátékost tudna venni magának a Juventus, amely ugyanúgy meg tudná őrizni vezető pozícióját, mint amikor Zinedine Zidane-t adták el a Real Madridnak.

 

 

„Amikor visszatértem a Juventushoz, Agnelli klubelnök felhívott, és arról tájékoztatott, hogy eladja Zidane-t – emlékezett Lippi. – Ő volt a világ legjobb játékosa akkor, ennek megfelelően sokat is fizettek érte (73 millió eurót), de azt mondta, hogy ne aggódjak, mert a keret megerősítésére fordítja az összeget. Így vettük meg akkor Buffont, Nedvedet és Thuramot, a csapat pedig vezéregyéniségét elveszítve is meg tudta őrizni a pozícióját, és megmaradtak a reális győzelmi céljaink. A Juventus életében most is nagy áldozat lesz, ha rászánja magát Pogba eladására, de annyi pénzt lehetne kérni érte, amennyiért három-négy topjátékost vehetnek. Így megmaradna a szakmai folytonosság a csapat életében, nem kerülne hullámvölgybe.”

Sajtóhírek szerint európai topklubok – a Real Madrid, a Chelsea, valamint a Manchester United is – vinnék a francia légióst, akiért a 100 millió euró körüli összeget sem sajnálnának kifizetni.

Pogba megtartásáért nagy erőket mozgatnak meg Torinóban – bár Giuseppe Marotta sportigazgató arról nyilatkozott, hogy a játékos fizetését tekintve csak egy szintig tudnak és akarnak versenyképesek maradni –, a Juventus 21 éves kulcsembere 24 mérkőzésen hét gólt szerzett a most zajló szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik