Nemzetisport.hu 2010.03.15 07:03 Frissítve: 2013.11.28 01:20

Beckham „esélytelen a vb-szereplésre”

Mint arról beszámoltunk, a Chievo elleni vasárnap esti olasz bajnokin súlyosan megsérült David Beckham, az AC Milan és az angol válogatott középpályása. Beckhamnek minden bizonnyal elszakadt az Achilles-ina, a BBC szakértője szerint semmi esély sincs arra, hogy pályára lépjen a világbajnokságon. A Milan ügyvezetője, Adriano Galliani féléves pihenőt jósol.

Az idénynek biztosan vége, alighanem a vb-álomnak is (Fotó: Reuters)
Az idénynek biztosan vége, alighanem a vb-álomnak is (Fotó: Reuters)

Az ártalmatlan szituációban megsérülő Beckham Finnországba utazik hétfőn, hogy megvizsgálják sérülését a specialisták. Az angol középpályást minden bizonnyal még hétfőn meg is műtik, az operációt a szakterület egyik legjobb orvosának tartott Sakari Orava végzi.

KÖNNYEK KÖZÖTT ÜLT

„David nincs valami jól. Könnyek között üldögélt az öltözőben, alig beszélt. Ez mindannyiunkat mélyen érintett" – mondta Beckham csapattársa, Ignazio Abate.

 

„Nagyon szenvedett a fájdalomtól. Az öltözőben azt mondtam neki, ha akarja, jövőre ismét velünk lehet. Valószínűleg öt vagy hat hónapig nem léphet pályára" – nyilatkozta a meccs után Adriano Galliani.

„Szörnyű érzés ez mindenkinek a csapatnál. Egyből megértette, hogy elszakadt az Achillese, és ez mit is jelent. Nem tudtam élvezni a győzelmünket, az egész estét beárnyékolta Beckham sérülése. Megvárjuk a szakorvosi vizsgálatokat, de nagyon súlyosnak tűnt a sérülés. Ez a meccs jellemző volt a szezonunkra, még sosem éltem át ennyi csúcs- és mélyponttal tarkított idényt" – mondta a Milan edzője, Leonardo.

A BBC állandó szakértőjét, dr. Tom Crispet kérte fel a sérülés következményeinek elemzésére.

„Az esetleg elképzelhető, hogy három hónap múlva már tud futni, de esélytelen a vb-szereplésre. Nem gyógyulhat fel annyira, hogy játszani tudjon az angol csapatban" – nyilatkozta a szakorvos.

Ha Beckham lemarad a nyári tornáról – és ezt egyelőre mindenki biztosnak tekinti –, nem tud megdönteni egy nagyszerű rekordot: ő lett volna az első angol játékos, aki négy egymást követő világbajnokságon szerepel. Jelenleg holtversenyben tartja a rekordot Bobby Moore-ral és Peter Shiltonnal.

Fabio Capello nagy csapásnak nevezte a rutinos középpályás elvesztését.

„Még meg kell várnunk a mai szakorvosi vizsgálatot, de minden jel arra mutat, hogy nem játszhat a világbajnokságon. A meccs után beszéltem vele, felajánlottam a támogatásomat, csakúgy, mint Franco Baldini [Capello segítője – a szerk.]. David valódi profi és nagyon keményen dolgozott, hogy felkészüljön a világbajnokságra, így nagy csapás az elvesztése" – mondta.  

A DIAGNÓZIS: TELJES SZAKADÁS

Megvizsgálta David Beckham Achilles-ínsérülését Sakari Orava, az angol labdarúgó-válogatott játékosát kezelő szakorvos. A diagnózis nem biztató.


„Teljesen elszakadt az Achilles-ín. Elképzelhető, hogy a vádliból kell pótolnunk, megerősítendő a sérült részt. Legalább három hónap, míg megint labdába rúghat, plusz egy hónap, amíg elkezdheti az óvatos edzéseket és játékot" – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.


„Egy óránál is rövidebb lesz a műtét, utána megpróbáljuk minél hamarabb mobilizálni. Az első hónap után kezdhet edzeni, két hónap után pedig, ha rendben van, akár kocogni is" – tette hozzá.

 BECKHAM SÉRÜLÉSE VIDEÓN
 

 

2020.12.01 08:42:21

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

A Bologna szerb edzője már nem szégyelli a sírást, és tudja, a friss levegő megfizethetetlen.

2020.11.29 20:19:39

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A nagy Diegóra emlékezve speciális mezben fölényes sikert arattak a nápolyiak a „farkasok” ellen.

2020.11.23 09:52:39

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

A Juve első aranykorának hajnalán több honfitársunk is segédkezett a klub felvirágoztatásában.

2020.11.22 19:43:57

Olasz labdarúgás H. D.

A milánói együttes a duplázó svéd csatár vezérletével 3–1-re legyőzte a Napolit.

2020.11.08 20:26:29

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Elképesztő végjáték után szerzett pontot a listavezető AC Milan a Hellas Verona ellen.