Olasz Kupa: ledolgozta hátrányát a Lazio, mégis a Juventus jutott be a döntőbe

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 22:56
Milik góljával döntőbe jutottak a „zebrák” (Fotó: Getty Images)
Az Olasz Kupa elődöntőjének keddig visszavágóján a Juventus 2–1-re kikapott a Lazio otthonában, de összességében ez is elég volt neki, hogy bejusson a döntőbe.

 

Az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrány miatt a római gárda rá volt kényszerülve, hogy – amilyen hamar csak lehet – támadja a torinóiak kapuját, aminek hamar meg is lett az eredménye. A 12. percben ugyanis már faragott is a hátrányából a Lazio: a középre ívelt labdára Taty Castellanos tisztán ugorhatott fel, és könnyedén  a kapu bal oldalába bólintott (1–0).

A 23. percben közel volt a Juventus is, hogy betaláljon, ám Dusan Vlahovics veszélyes lövését óriási bravúrral hárítani tudta Hrisztosz Mandasz. A folytatásban már sokkal kevesebb látványos megmozdulást láthattunk, a csapatok szépen kioltották egymást, és ritkán kerültek az ellenfél kapujának előterébe. A szünet előtt még egy nagy helyzetet láthattunk, ezúttal már a torinói kapus, Mattia Perin volt résen.

A fordulás után szintén nem kellett sokat várni, és már ki is egyenlítette a párharcot a Lazio. A 49. percben ismét Castellanos talált be (2–0), így teljesen új mérkőzés vehette kezdetét.

Sokáig úgy tűnt, nem igazán tüzelte fel a torinóiakat az eredmény, de az utolsó percekben mégis össze tudták kapni magukat. A 83. percben Arkadiusz Milik szépséges góljával szépítettek (2–1), egyszersmind 3–2-es összesítéssel kiharcolták a továbbjutást (és történetük során 22. alkalommal szerepelhetnek a Coppa Italia fináléjában).

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Lazio–Juventus 2–1 (Castellanos 12., 49., ill. Milik 83.)
Továbbjutott: a Juventus, 3–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik