Találatok a Valerij Lobanovszkij címkére

Találatok száma: 5

A Lobanovszkij-iskolát kijárva lett Rebrov tökéletes Fradi-edző

2020-10-28 09:34:51

A Dinamo Kijev, „a nagy D” a legismertebb Dinamo a futball világában (elnézést kérünk a Dinamo Moszkva és a Dinamo Zagreb híveitől), és a legnagyobb ukrán sportegyesület ezer szállal kötődik Magyarországhoz, a magyar futballhoz.

vb 1986 Valerij Lobanovszkij Szerhij Rebrov Mexikó KEK Fradi

Mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

2020-09-06 09:17:13

Egy kilincsnyitáson múlott a hadseregbe vonulás, ám szerencsére hallgatott az edzőlegenda, Valerij Lobanovszkij szavára. Így állhatott össze a valaha volt legveszélyesebb ukrán csatárpáros, a Rebrov, Sevcsenko duó – ők a Dinamo Kijevben és a válogatottban is elválaszthatatlanok voltak. De mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

Valerij Lobanovszkij Szerhij Rebrov NS Hosszabbítás NB I Ferencváros FTC

FTC: „Hosszú kórházi kezelés után azonnal Cooper-teszt”

2019-01-09 12:07:45

Nála mindig a fegyelem volt az első és még egy hosszabb kórházi kezeléssel sem lehetett megúszni a Cooper-tesztet – így emlékezett vissza egykori mesterére, Valerij Lobanovszkijra a Ferencváros labdarúgócsapatának edzője, Szerhij Rebrov.

Valerij Lobanovszkij Szerhij Rebrov FTC

Mourinho Hitzfeldet beérte, de Ferguson még messze – Top 10

2017-05-25 15:37:30

José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United portugál menedzsere az Ajax elleni Európa-liga-döntő megnyerése után immár 25 klubtrófea büszke tulajdonosának vallhatja magát. De hol helyezkedik el ezzel a nemzetközi mezőnyben? No és az aktívak között?

Zinédine Zidane Walter Smith Valerij Lobanovszkij Sir Alex Ferguson Pep Guardiola Ottmar Hitzfeld

Korszakos edzőegyéniségek, akik megreformálták a labdarúgást II.

2009-02-26 04:00:22

A Nemzeti Sport Online Sportlegek sorozatának egy korábbi részében foglalkozott már legendás labdarúgóedzőkkel. Ehhez hasonlóan most is olyan szakemberek kerültek be az összeállításba, akik valamilyen módon megváltoztatták a labdarúgást. Természetesen nagyon sok korszakos edzőt lehetne felsorolni, de a teljesség nemhogy egy újságcikk, hanem egy enciklopédia kereteit is kimerítené. Mario Zagallo, Valerij Lobanovszkij, Brian Clough, Johan Cruyff, Ernst Happel, Herbert Chapman – ők mindenesetre olyan futballedzők, akik nélkül szegényebb lenne ez a csodálatos sportág.

Mario Zagallo Brian Clough Valerij Lobanovszkij Herbert Chapman edzősors edzők