Találatok a Stephen Hendry címkére

Találatok száma: 19

Sznúker-vb: O'Sullivan csúcsot döntött, bombaerős elődöntő jön

2022-04-27 16:39:03

Elsőként Ronnie O'Sullivan jutott be az elődöntőbe a sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokságon, miután 13:5-re legyőzte Stephen Maguire-t. A legjobb négy közé csak korábbi világbajnok jutott.

sznúker-vb sznúker snooker-vb snooker Stephen Maguire Stephen Hendry

Sznúker: Ronnie O'Sullivan a hetedik vb-címére hajt

2022-04-14 09:58:25

Az egyik nagy esélyes, az ausztrál Neil Robertson sokat tudna mesélni, hogy mi a baj a Crucible Színházzal, de az angol hagyományok rendkívül erősek, így mint 1977 óta mindig, ezúttal is Sheffield kultikus épülete ad otthont a szombaton kezdődő sznúker-világbajnokságnak.

sznúker-vb sznúker snooker-vb snooker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan

Sznúker: csak O'Sullivan maradt versenyben a világbajnokok közül

2021-11-30 19:13:24

Kedden – szerdába nyúlóan – kialakult a legjobb tizenhat mezőnye az Egyesült Királyság sznúkerbajnokságán, a sportág második legfontosabb pontszerző tornáján. A korábbi világbajnokok közül már csak Ronnie O'Sullivan, a vasárnapi döntő idején 46. életévét betöltő legenda van versenyben.

sznúker snooker Uk Championship Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan Mark Selby

Sznúker-vb: legendák csatája a selejtezőben

2021-03-24 16:16:14

Két legendás játékos, Stephen Hendry és Jimmy White éppen egymással találkozik a sznúker-világbajnokság április 5-én kezdődő selejtezőjének első fordulójában.

snooker Stephen Hendry Jimmy White

Újra harapna a sznúker cápája – Stephen Hendry visszatért és ismét a vb-részvétel a célja

2021-03-16 10:52:50

A múlt heti Gibraltári nyílt bajnokságon kilenc év után visszatért a sportág 2012-ben visszavonult legendája, a hétszeres világbajnok skót Stephen Hendry, aki ugyan kikapott edzőpartnerétől, mégis izgalomba hozta a sznúkervilágot és egy százas brékkel bizonyította, nem felejtett el játszani.

sznúker-vb sznúker Stephen Hendry Képes Sport

Sznúker: veresége ellenére is pozitív Hendry; két célt is megfogalmazott

2021-03-03 10:22:05

Mint beszámoltunk róla, az 52 éves skót klasszis 2012-ben intett búcsút a sznúkernek, tavaly viszont úgy határozott, ismét asztalhoz lép, és az illetékes szövetség szeptemberben két évre szóló versenyengedélyt adott neki. Stephen Hendry visszatérésére a Gibraltar Openen került sor, ám korai kiesése ellenére sem borúlátó, sőt, két célt is kitűzött magának – olvasható a Yahoo Sports-oldalán.

sznúker Stephen Hendry

Sznúker: a hétszeres vb-első Hendry vár a visszatéréssel

2021-01-18 12:10:07

Ezen a héten tért volna vissza Stephen Hendry, a sznúker hétszeres világbajnoka, ám még nem érzi megfelelőnek a formáját a profi játékhoz.

sznúker Stephen Hendry

Sznúker: újra versenyez a hétszeres világbajnok

2020-09-02 09:13:20

Stephen Hendry szabadkártyát kapott az elkövetkező két World Snooker Tour-idényre – adta hírül a bbc.com.

sznúker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan

Sznúker: Jimmy White világbajnok lett a Crucible-ben

2019-08-19 12:08:44

Jimmy White sznúker-világbajnokságot nyert a Crucible Színházban. A hatszoros vb-ezüstérmes angol a Sheffieldben első ízben megrendezett senior világbajnokságot nyerte meg.

sznúker Stephen Hendry Jimmy White

Itt a bizonyíték rá, hogy a sznúker az úriemberek sportága

2019-07-26 16:58:59

A profi sznúkerjátékosok időnként második játékvezetőként is közreműködnek a meccseken, hiszen a közeg gyerekkoruktól sportszerűségre tanítja őket, s ez különlegessé és egyedivé teszi az egyre népszerűbb sportágat a mai eredménycentrikus világban.

sznúker-vb sznúker Ting Csün-huj Stephen Hendry Shaun Murphy Ronnie O'Sullivan

A világbajnok csak másnaposan mond le a sznúkerről

2019-05-07 15:23:20

Judd Trump nyolc évvel azt követően, hogy John Higgins ellen elvesztette a 2011-es sznúker-világbajnokság döntőjét, az idén 18:9-re legyőzte a skótot az év legfontosabb mérkőzésén. Ahhoz, hogy ezúttal sikert arasson, meg kellett változtatnia a szemléletét, s ebben nagy segítségére volt a fivére is. A legendák szerint a sportág új korszakát Judd Trump nevével azonosíthatják.

sznúker-vb sznúker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan Judd Trump John Higgins

Kitiltották a klubból, méltó választ adott

2017-05-02 21:34:35

A hétfőn a harmadik sznúker-világbajnoki címét megszerző, 33 éves Mark Selby végérvényesen a sportág legnagyobbjai közé emelkedett. Bár iszonyú erős a mezőny, jó esély van rá, hogy olyan királyságot építsen ki, mint Steve Davis a nyolcvanas, Stephen Hendry a kilencvenes években, vagy később Ronnie O'Sullivan. Érzelmileg nagyon nehéz körülmények között nőtt fel. Anyja elhagyta a családját, apja meghalt, mielőtt beindult volna a karrierje. De kitartásáért, céltudatosságáért az élet kárpótolta. A már eddig is eseménydús életéből összegyűjtöttünk tíz érdekességet.

sznúker snooker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan Mark Selby John Higgins

Vizet ivott, és örökre megváltoztatta a sznúkert

2016-04-19 13:58:56

Közel negyvenéves profi pályafutás után múlt vasárnap Steve Davis bejelentette visszavonulását. A hatszoros világbajnok sznúkerjátékos az átlagnál jóval tovább állt az asztal mellett, hiszen 58 évesen hagyta csak abba. Korszakalkotó egyéniség volt, aki makulátlan jellemével, tisztes életével teljesen ellentéte volt a játékosok többségéről alkotott képnek, amely pályája elején jellemezte a sznúkert. Elkerülték a botrányok, mégis óriási népszerűségre tett szert. Nem futamodott meg akkor sem, amikor már messze volt a fénykorától. Mert elsősorban nem az eredményekre hajtott, sokkal inkább a játék mérhetetlen szeretete tartotta az élsportban még ilyen idősen is.

sznúker snooker Steve Davis Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan

Sznúker: újabb 147-es brék, megdöntötték Hendry rekordját

2016-02-26 21:30:35

Fergal O’Brien 147-es pontsorozatot ért el Mark Davis ellen a sznúker Championship League 6-os csoportjában játszott meccs első frémjében az angliai Stockban. Az ír játékos ezzel 43 évesen és 354 naposan minden idők legidősebb játékosa lett, aki meglökte a maximális bréket hivatalos körülmények között. A korábbi rekordot a hétszeres világbajnok skót legenda, Stephen Hendry tartotta 43 évvel és 99 nappal 2012-ből (legfiatalabbként a thaiföldi Tanavat Tirapongpaibun érte el a 147-et 16 évesen és 312 naposan). O’Briennek ezt volt az első 147-e.

videó sznúker snooker Stephen Hendry Mark Davis Fergal O’Brien

Videó: hány perc alatt takarít le egy asztalt Ronnie O'Sullivan?

2015-04-17 19:34:11

A szombaton kezdődő sznúker-világbajnokság eddig történetéből összegyűjtöttünk tíz különleges rekordot. Vizsgálódásunk tárgya a modern, vagyis az 1969 óta íródó korszak. Ön tudja, ki nyert a legfiatalabban világbajnoki címet? Milyen csúcsot tart az örökifjú Dracula? Legendás sportolók, megdönthetetlen rekordok.

videó sznúker snooker Steve Davis Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan

Sznúker: O'Sullivan gyorsan megdöntötte Hendry rekordját

2015-01-15 17:31:16

Elsőként Ronnie O'Sullivan jutott a legjobb négy közé a sznúker Masters-tornán Londonban. Az ötszörös világbajnok angol klasszis 6:1-re győzött a hongkongi Marco Fu ellen.

sznúker snooker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan Masters Marcu Fu

A király visszatér! O'Sullivan folytatja pályafutását

2013-02-26 12:26:11

Megkönnyebbülhetnek a sznúker szerelmesei: Ronnie O'Sullivan nem azt jelentette be, hogy végleg visszavonul, hanem azt, hogy visszatér. A négyszeres sznúkervilágbajnok sportoló legutóbbi mérkőzése a győztes világbajnoki finálé volt még májusban, az angol a mai sajtótájékoztatóján elmondta, megpróbálja megvédeni vb-címét.

sznúker Stephen Hendry Ronnie O'Sullivan

Búcsú a csúcson - és jóval a csúcson túl

2012-12-24 14:25:00

Az idei évben több sportág legsikeresebb, legeredményesebb alakja is úgy döntött, hogy felhagy a versenyszerű űzésével annak, amiben nem volt nála sikeresebb: a Formula–1, a rali, a sznúker és a női sílövészet is elveszítette története legtöbbszörös világbajnokát, míg az úszók attól vettek búcsút, aki nemcsak saját sportáguk, hanem az olimpia történetének is a legeredményesebb alakja volt. Michael Schumacher, Sébastien Loeb, Stephen Hendry, Magdalena Neuner és Michael Phelps karrierjében nemcsak a sikerek jelentik a párhuzamot, hanem a kérdőjelek is.

visszavonulás Sébastien Loeb Stephen Hendry Michael Schumacher Michael Phelps Magdalena Neuner

Mindenki a címvédő Ronnie O’Sullivan skalpjára vadászik Sheffieldben

2009-04-21 04:00:27

Szombattól újra a sheffieldi Crucible Színházra figyelnek a sznúker szerelmesei, ugyanis ismét a hagyományos helyszínnek számító épületben rendezik meg a sznúker-világbajnokságot. A 2009-es viadal legnagyobb esélyese a regnáló világbajnok, Ronnie O’Sullivan.

Ronnie O'Sullivan Stephen Hendry Mark Williams