Találatok a Fritz Walter címkére

Találatok száma: 4

Egerek és asszonyok – német futballhősök és az útjukat kitaposó feleség-ügynökök

2022-05-12 14:38:07

A közelmúltban nagy vihart kavart, hogy az Inter, majd a PSG argentin sztárját, Mauro Icardit felesége, a korábbi glamourmodell Wanda Nara képviselte futballügynökként a tárgyalóasztalnál – nem éppen osztatlan elismeréstől kísérve. Az első feleség-ügynökök (Nyugat-)Németországban taposták az utat néhány évtizeddel korábban.

Thomas Hässler Stefan Effenberg Képes Sport Fritz Walter Bodo Ilgner Bernd Schuster

Emlékezés: aki Puskás helyett vette át a Rimet-kupát

2020-10-29 09:43:04

Sepp Herberger meghosszabbított keze volt a pályán, Kaiserslauternt szinte el sem hagyta, és ha minden igaz, egy hadifogolytábor magyar őrének is köszönhette, hogy nem került a gulágra. Száz éve 1920. október 31-én született az első világbajnok (nyugat)német válogatott csapatkapitánya, Fritz Walter, akire a független és erős Németország egyik legfontosabb személyiségeként tekint a hazája, s akinek egész karrierje egyetlen, nagyívű sikertörténet – csak az az 1954. július 4-i délután ne lett volna... Máramarosszigeten egy szovjet hadifogolytáborban a legenda szerint egy magyar és egy szlovák őr járta ki személyesen az odaérkező Zsukov marsallnál, hogy az ellenük a táborban kiválóan futballozó Fritz Walter (úgy is, mint német válogatott játékos) ne a többiekkel együtt a gulágra, hanem öccse, Ludwig társaságában haza juthasson.

születésnap Fritz Walter

Németország: emlékbélyeg készült Fritz Walterről

2020-10-01 17:36:20

Bélyeget készítettek Fritz Walterről, az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon győztes német válogatott csapatkapitányáról, akinek vezérletével az együttes 3:2-re nyert a Puskás Ferenc vezette Aranycsapat ellen a berni döntőben.

Fritz Walter Aranycsapat

Válogatott: az ’54-es csapatunk minden idők leghatékonyabbja

2014-03-05 18:24:00

Az 1954-es magyar válogatott minden idők leghatékonyabb csapata a labdarúgó-világbajnokságok történetében. Ez derül ki a Yahoo összeállításából, amely minden idők legeredményesebb vb-csapatait állította rangsorba – a szaklap a tornákon az átlagban egy mérkőzésen szerzett gólmennyiséget veszi alapul.

vb-felkészülés magyar válogatott Puskás Ferenc Kocsis Sándor Just Fontaine Fritz Walter