Találatok a Alekszandr Karelin címkére

Találatok száma: 4

Birkózás: Karelin klubjával működik együtt a Vasas

2013-09-23 18:51:11

Együttműködési megállapodást írt alá Budapesten a birkózósport ikonjának számító háromszoros olimpiai bajnok orosz Alekszandr Karelin a Vasas Sport Club elnökével, Markovits Lászlóval.

birkózás Vasas Markovits László Alekszandr Karelin

Olimpia: 77 aranyat szereztünk, sokaknak nem tetszett - Karelin

2013-02-13 16:36:13

Alekszandr Karelin, többszörös olimpiai és világbajnok orosz birkózó hazája elleni lépésnek tartja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának keddi döntését, amely a birkózás kivételét ajánlja a 2020-as programból.

olimpia birkózás NOB Alekszandr Karelin

Nagyon hívták az NFL-be a szibériai óriást

2011-05-12 02:03:49

Minden idők legnagyobb (kötöttfogású) birkózója, Alekszandr Karelin a negyedik olimpiai bajnoki címéért küzdve híressé tette az amerikai Rulon Gardnert, aki hatalmas meglepetésre 13 évnyi veretlenségi sorozatot szakított meg egy apró pontocskával a 2000-es sydneyi döntőben. Az orosz nehézsúlyú akkor már 9 vb- és 12 Eb-arany birtokosa is volt, s a megelőző hat esztendőben még csak pontot sem csináltak rajta. Ráadásul minden értelemben erős tartású, elvek szerint élő ember, aki marcona külsejére rácáfolva az opera, a balett, a komolyzene és a szépirodalom avatott rajongója, sőt a versírásnak művelője is, miközben testnevelésből diplomázott. Sokoldalúsága, népszerűsége és tekintélye nyomán immár a második ciklusát tölti a Dumában, az orosz parlamentben. A legendás sportoló tizenhárom éve exkluzív interjút adott az NS-nek.

sportnaptár kötöttfogású birkózás Alekszandr Karelin

A világ legnagyobb túlélőművész óriása

2011-02-24 07:57:50

Az egyetlen amerikai kötöttfogású birkózó, aki olimpiát (2000) és vb-t (2001) is nyert. Az utóbbi alkalom révén az egyik (az öt közül...), aki meggátolta a mi Deák Bárdos Mihályunkat, hogy legalább egyszer felérjen a világbajnoki csúcsra, és ne kelljen beérnie ezüsttel a legnagyobb súlycsoportban. És legfőképpen: az a férfi, aki a sydneyi játékokon legyőzte a szakág valaha volt legjobbját, a verhetetlennek hitt Alekszandr Karelint. Ő Rulon Gardner, egy olyan figura, akit ki sem lehetne találni, ha nem élne. De él – mindazok után is, hogy mást már sokadszor is eltemettek volna az ő helyében...

sportnaptár kötöttfogású birkózás baleset Rulon Gardner Alekszandr Karelin