NFL: Tony Romo új munkahelyén lenyűgözte Amerikát

Vágólapra másolva!
2017.09.20. 12:32
null
Tony Romo új világot tárt ki az NFL-t nézők előtt Amerikában
Két hét telt el új NFL-idényből, és egyre többen állítják, hogy a holt szezon egyik legnagyobb nyertese nem valamelyik klub lett, hanem a CBS tévétársaság, amely megszerezte magának a visszavonuló Tony Romót szakkommentátornak. A Dallas Cowboys korábbi irányítója nemcsak szakért és elemez, hanem jósol is, méghozzá lenyűgöző pontossággal.

A Dallasból a fiatal Dak Prescott mellett kiszoruló Tony Romo sokak szerint még néhány évig simán eljátszhatott volna a ligában, több csapat álltsorban a kegyeiért, de a 37 éves játékos a tavasszal úgy döntött, a CBS tévétársaság ajánlatát fogadja el.

Romóról eddig is tudható volt, mennyire intelligens és milyen jól ki tudja magát fejezni, de az NFL-meccseket közvetítő társaságnál az idény első két hetében egész Amerikát lenyűgözte.

„Nem a csapatoktól teszem függővé, milyen meccset nézek, hanem oda kapcsolok, ahol Romo közvetít” – írta Gregg Rosenthal, az nfl.com szakértője a Twitteren.

„Nem hiszem, hogy valaha hallottam olyan analízist NFL-közvetítés során, mint Romóé. Teljesen rá van hangolódva. Minden játékot ízekre bont, ráadásul még az előtt, hogy megmozdulna a labda” – így Dan Wetzel, a Yahoo Sports kollégája.

„Nem hittem Romóban, de most azt kívánom, minden meccset ő közvetítsen” – jött az újabb dicséret a baseballra és a hokira specializálódott Robert Florestől.

Nemcsak, hogy utólag képes kristálytisztán és érthetően elmagyarázni, mi miért történt az előző pillanatokban, hanem még a játék elindítása előtt megjósolja az eseményeket – méghozzá halálpontosan.

„Van egy ötösöm, hogy balra fognak futni” – mondta az első fordulóban a Tennessee Oakland elleni egyik játéka előtt, és úgy is lett.

„Rövid passz balra a blitz felett” – jött a jóslat a másik támadás során, nyilván pontosan.

És még tucatnyi hasonló jelenet, Romo lubickol új munkájában.

A 2. fordulóban többek között a New Orleans–New England meccsen a Saints egyik touchdownja előtt látta meg, mi lesz a játék, és az is lett: Drew Brees úgy passzolt Brandon Colemannek, ahogy Romo felvázolta.

Romo 14 évnyi játéktapasztalatot úgy hasznosít új munkája során, hogy a tévénézők imádják, egy álomvilág tárult ki a szemük előtt, amit az eddigi szakkommentátorok nem tudtak megmutatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik