Németország: a Bayern-család nem fordít hátat Franck Ribérynek

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 16:16
A német labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírását megnyerő Bayern München vezetői támogatásukról biztosították játékosukat, Franck Ribéryt, aki ellen hazájában, Franciaországban vádat emelnek fiatalkorú prostituálttal folytatott viszony miatt.

Ribéryt, valamint Karim Benzemát (Real Madrid) kedden szinte egész nap faggatták az erkölcsrendészeten, majd ugyan este a vizsgálóbíró szabadlábra helyezte őket, a nyomozás korántsem zárult le. Ha bebizonyosodik, hogy az aktus idején tudatában voltak partnerük, Zahia D. fiatalkorúságának, akár háromévnyi börtönbüntetést vagy 45 ezer eurós pénzbüntetést kaphatnak.

A fenyegető helyzet ellenére a Bayern Münchennél reménykednek abban, hogy Ribéry ügye kedvező fordulatot vesz, és nem kell nélkülözniük a játékost a következő szezonban.

„Meglátják, semmi gond sem lesz vele. A gondokkal teli elmúlt idény arra mindenképpen jó volt, hogy Ribéryben is tudatosuljon: a Bayern egy igazi család. Szerintem meg akarja majd mutatni mindenkinek, hogy a sérülésekkel és egyéb problémákkal teli év csupán egy kínos intermezzo a pályafutása során" – idézi a Münchner Merkur Uli Hoeness klubelnököt.

Louis van Gaal vezetőedző szerint Ribéry maximálisan feltöltődött a nyári szabadság alatt, és kiváló formába lendül, míg Christian Nerlinger sportigazgató bízik abban, hogy „e felkavaró ügyben a keddi tanúkihallgatás a hullámok elcsendesedésének kezdetét jelenti".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik