Német Kupa: Szalai sarokkal készítette elő a Mainz győztes gólját

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.26. 23:20
null
Thorgan Hazard (szemből) tíz perc alatt két gólt szerzett Dortmundban (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Ingolstadtot a Német Kupa keddi játéknapján, így bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe. A Mainz is a legjobb 16 közé jutott, miután hosszabbításban nyert a Bielefeld ellen, Szalai Ádám a győztes találat előtt sarokkal adott gólpasszt.

Thorgan Hazard a 71. percben 0–0-s állásnál csereként lépett pályára, a 72. percben megszerezte a Dortmund első gólját, majd kilenc perccel később beállította a végeredményt.

Kedden játszott a Német Kupában a Mainz is, Szalai Ádám a kispadról figyelte a kezdő sípszót, és hogy a 2. percben Okugava Maszaja révén az Arminia szerez vezetést. A fordulás után Jonathan Burkhardt és Karim Onisiwo találatával hat percen belül fordított a Mainz.

Ilyen a jó csapatember: Szalai Ádám pazar gólpasszt adott Marcus Ingvartsennek, majd cipelte is a győztes gól szerzőjét (Fotó: AFP)
Ilyen a jó csapatember: Szalai Ádám pazar gólpasszt adott Marcus Ingvartsennek, majd cipelte is a győztes gól szerzőjét (Fotó: AFP)

Szalai a 73. percben állt be Onisiwo helyére, 2–1-es mainzi vezetésnél. A hazai csapat azonban nem tudta kihúzni, a 89. percben Fabian Klos egyenlített, és kiharcolta a hosszabbítást. A ráadás második félidejében aztán egy előrefejelt labdát Szalai a 16-osról tökéletesen sarkazott vissza az érkező Marcus Ingvartsen elé, a dán pedig ballal a jobb felső sarokba tekert, továbblőve a Mainzot.

Szalai Ádám posztja a mérkőzés után:

A Hamburg tizenegyesekkel jutott tovább a Nürnberg otthonában, és a sérült Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg is szétlövéssel nyerte meg a harmadosztályú Osnabrück elleni összecsapását. A Freiburg Vincenzo Grifo 33. percben szerzett góljával már a legjobb 16 között érezhette magát, de a hazai csapat a 90+7. percben egyenlített, s kiharcolta a hosszabbítást. A lélektani fölényt kihasználva az Osnabrück újabb gólt szerezve fordított, de a 117. percben emberhátrányba került.

Ez lökést adott a Freiburgnak, a 120. percben Keven Schlotterbeck egyenlített, s jöhettek a tizenegyesek. Az élvonalbeli csapat kezdett, az első párban mindkét játékos hibázott, aztán öt sikeres büntető jött. Utána újabb három rontás tetőzte a drámát, amely 3–2-es Freiburg-sikerrel ért véget.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Borussia Dortmund–Ingolstadt (II.) 2–0
Mainz
–Arminia Bielefeld 3–2 – hosszabbítás után
Nürnberg (II.)–Hamburger SV (II.) 1–1 – 11-esekkel 2–4
Osnabrück (III.)–Freiburg2–2 – 11-esekkel 2–3

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Babelsberg (IV.)–RB Leipzig 0–1
1860 München (III.)–Schalke (II.) 1–0
Hoffenheim–
Holstein Kiel (II.) 5–1
Münster (IV.)–Hertha BSC 1–3

SZERDA
18.30: Dynamo Dresden (II.)–St. Pauli (II.)
18.30: Bayer Leverkusen–Karlsruhe (II.)
18.30:
Mannheim (III.)–Union Berlin
18.30: Bochum–Augsburg
20.45: Hannover (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.)
20.45: Mönchengladbach–Bayern München
20.45: Regensburg (II.)–Hansa Rostock (II.)
20.45: VfB Stuttgart–1. FC Köln

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik