Bundesliga: nem vezethet Dortmund-meccset a Bayern elleni rangadó bírója

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.12.30. 20:33
null
Felix Zwayer komoly kritikákat kapott az elmúlt hetekben (Fotó: AFP)
Nem vezethet mérkőzést a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának Felix Zwayer, akinek a tevékenységével kapcsolatban kritikák vetődtek fel a Bayern München elleni bajnoki meccs után – közölte a német DPA hírügynökség nyomán az MTI.

 

Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere csütörtökön a Kicker magazinnak úgy fogalmazott: „nem volna felelősségteljes minden oldal felé”, ha hasonló felállás alakulna ki.

„Jobb, ha hagyunk eltelni egy kis időt” – fűzte hozzá. A bíró a hónap elején a bajorok 3–2-es győzelmével zárult rangadón fújta a sípot, ezt követően Jude Bellingham és a dortmundi klub is kritikával illette a játékvezető döntéseit: ilyen volt a meccset eldöntő büntető, amelyet a VAR segítségével ítélt meg a bíró, aki azonban egy másik gyanús esetnél, amikor a sárga-feketék kaphattak volna tizenegyest, nem vette igénybe a videóbíró segítségét. Az angol válogatott játékost 40 ezer euróra büntette a DFB a találkozó utáni nyilatkozatáért.

„Egy olyan játékvezetőnek adták Németország legnagyobb meccsét, aki korábban fogadási csalásba keveredett, mégis mit vártak?” – mondta akkor a 18 éves futballista. Felix Zwayert 2005-ben hat hónapra eltiltottak, mert érintett volt a nagy német bundabotrányban, a Robert Hoyzer-ügyben, amely során pénzért több alsóbb osztályú mérkőzés végeredményét is befolyásolták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik