Bundesliga: Ezt gyakrabban szeretném látni – Dárdai Pál

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 08:14
null
Dárdai Pál boldog, megvan a második siker (Fotó: AFP)
A német labdarúgó Bundesligában 2–1-re legyőzte odahaza a Greuther Fürthöt a Hertha Berlin. A lefújás után a két vezetőedző, Dárdai Pál és Stefan Leitl értékelt.

 

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de megérdemelten nyertünk. A srácok nagyszerűen küzdöttek, ezt gyakrabban szeretném látni tőlük – kezdte értékelését Dárdai Pál, aki külön kitért a góllal debütáló Jurgen Ekkelenkampra. – Kiváló futballista, ezt már az első edzésen mondtam Arne Friedrichnek (a Hertha sportigazgatója – a szerk.). Ennek ellenére, ha valaki újonnan érkezik, nem lehet csak úgy bedobni a mély vízbe. Ez volt a megfelelő pillanat, és ő ezt jól kihasználta.”

A Fürthöt irányító Stefan Leitl csalódott volt amiatt, hogy üres kézzel kellett távozniuk az Olimpiai Stadionból.

„Rengeteget energiát mozgósítottunk, jó lett volna, ha tovább tudjuk tartani az előnyt. Borzasztóan keserű ez nekünk, pontot szerezhettünk volna, sőt kellett volna szereznünk.”

NÉMET BUNDESLIGA
5. FORDULÓ

Hertha BSC–Greuther Fürth 2–1 (0–0)
Berlin,
Olimpiai Stadion, 20 000 néző. V: Stieler
Hertha:
Schwolow – Stark, Boyata (Gechter, 26.), Dárdai M. – Zeefuik, Tousart, K-P. Boateng (Ekkelenkamp, 59.), Plattenhardt (Jastrzembski, a szünetben) – Serdar, Maolida
(Richter, 68.) – Belfodil (Selke, 59.). Vezetőedző: Dárdai Pál
Fürth:
Burchert
Meyerhöfer, M. Bauer, Viergever, Willems (Barry, 64.) – Seguin (Fein, 89.), Griesbeck H. Nielsen, Dudziak (Leweling, 82.) – Hrgota, Itten (Abiama, 64.). Vezetőedző: Stefan Leitl
Gólszerző: Ekkelenkamp (61.),
M. Bauer (79. – öngól), ill. Hrgota (57. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik