Bayern: mindenben megegyeztek, 3 évre ír alá Mané – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 17:42
null
Úgy tűnik, véget ért Mané liverpooli kalandja (Fotó: Getty Images)
Május vége óta többször is felröppent a hír, miszerint a Liverpool FC szenegáli klasszisa, Sadio Mané nyártól a Bayern Münchenben folytatja pályafutását. Az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano információi szerint immár nincs kérdés, csak a hivatalos bejelentés van hátra.


Az olasz transzferguru pénteki értesülései szerint a Bayern München és a Liverpool már mindenben megegyezett egymással: a bajor klub 32 millió eurót fizet Sadio Mané játékjogáért, de ez az összeg bónuszokkal együtt 40 millióra is nőhet. A szenegáli támadó sajtóhírek szerint már korábban megegyezett a személyes feltételekben a müncheniekkel.

Úgy tudni, az Afrika-kupa-győztes klasszis három évre, tehát 2025-ig ír majd alá, de a szerződésének további részletei még nem ismertek. Az orvosi vizsgálatokra a következő néhány napban kerülhet sor.

Mint ismert, a Liverpool a napokban jelentette be hivatalosan is, hogy szerződtette a Benfica támadóját, Darwin Núnezt, aki Manéhoz hasonlóan csatárként és balszélsőként szerepelt korábbi klubjában. A transzfer másik vonatkozása, hogy ezzel a Bayern (ha nem is ugyanarra a pozícióra) megtalálta a távozni vágyó Robert Lewandowski helyettesét, akinek vélhető klubváltása így felgyorsulhat.

Mané az elmúlt hat év jelentős részében meghatározó tagja volt a Liverpoolnak, 269 tétmeccsen 120 gólig és 48 gólpasszig jutott, emellett többek közt Bajnokok Ligáját, valamint Premier League-et nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik