Német Kupa: a 120. percben fejelt góllal a 8 között a Gladbach

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.05. 23:28
null
A végén jött a slusszpoén (Fotó: Getty Images)
A hosszabbítás legvégén csikarta ki a továbbjutást a Borussia Mönchengladbach a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. Továbbment a Kaiserslautern, a St. Pauli és a Fortuna Düsseldorf is.

 

Ahhoz képes, hogy papíron a keddi játéknap legerősebb párharcának tűnt, nem láthattunk közönségszórakoztató futballt a Mönchengladbach és a Wolfsburg csatáján. A felek annyira féltek a kapott góltól, hogy ez a saját támadójátékuk rovására ment – 90 perc után nem láthattak érvényes gólt a Borussia Parkba kilátogató nézők. A 120. percben már mindenki a tizenegyespárbajra készült, amikor Manu Koné két méterről a hálóba fejelt (VIDEÓ ITT) – drámai körülmények között jutottak be a nyolc közé a „csikók”. 1–0

Sokáig nem bírtak egymással a felek Kaiserslauternben sem, de alapvetően a hazaiaknak állt a zászló, a Nürnberg csak elvétve jutott el Krahl kapuja elé. A hajrában aztán elkezdődött az ünneplés a Fritz Walter Stadionban, miután a 75. percben Richmond Tachie (VIDEÓ ITT), majd három perccel később Ragnar Ache is eredményes volt (VIDEÓ ITT) – a rajna-pfalzi együttes sokkal jobban játszott ellenfelénél, s megérdemelten jutott be a negyeddöntőbe (2–0).

Jobban játszott ellenfelénél, s nyert a Kaiserslautern (Fotó: Imago Images)
Jobban játszott ellenfelénél, s nyert a Kaiserslautern (Fotó: Imago Images)

Negyedórát kellett várni arra, hogy a Magdeburg hazai pályán megtörje a jeget a Fortuna Düsseldorf ellen, Baris Atik jó ütemben vetődött bele Elfadli beadásába (VIDEÓ ITT). Már sokan elkönyvelték a hazai továbbjutást – hiába játszott óriási fölényben a Fortuna –, amikor Jona Niemiec bombájával egyenlítettek a düsseldorfiak (VIDEÓ ITT). S ha egy üzlet beindul! A 22 éves csatár a ráadásban ismét beköszönt (VIDEÓ ITT), a Fortuna pedig megérdemelten csikarta ki a továbbjutást a keletnémetek kárára (1–2).

A másodosztály élén álló St. Pauli egyértelmű esélyesként várta a negyedik vonalban vitézkedő Homburg elleni találkozót, s a 24. percben Hauke Wahl révén meg is szerezte a vezetést (VIDEÓ ITT). A hazaiak válaszára mindössze négy percet kellett várni, amikor egy hazaadott labdát borzalmasan vett át Sascha Burchert kapus, a közelben ólálkodó Markus Mendler pedig azon nyomban a hálóba pöccintett (VIDEÓ ITT). Az egyenlítés nem zavarta meg a hamburgiakat, akik Elias Saad (VIDEÓ ITT), Marcel Hartel (VIDEÓ ITT), illetve Johannes Eggestein révén (VIDEÓ ITT) 4–1-re elhúztak, s könnyedén továbbléptek a negyeddöntőbe.

Eddig tehát három másodosztályú csapat van ott a legjobb nyolc között a Német Kupában.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Kaiserslautern (II.)
–Nürnberg (II.) 2–0
Magdeburg (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 1–2
Homburg (IV.)–St. Pauli (II.) 1–4
Mönchengladbach–Wolfsburg 1–0 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik