NS-rangsor: Varga Barnabás az NB I-es idény legjobbja; a 2026-os BL-döntő a Puskás Arénában lesz!

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 23:49

 

 

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

 

A Nemzeti Sport osztályzatai alapján a 2023−2024-es bajnoki kiírás legjobbja Varga Barnabás lett, aki első ferencvárosi idényében meghódította a zöld-fehér szurkolók szívét. A 29 esztendős futballista 6.550-es átlaggal végzett az NB I-es mezőny élén. Emlékezetes: az MTK ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen négyet vágott a kék-fehéreknek – kettőt fejjel, kettőt lábbal –, mellé pedig sarokkal adott egy szenzációs gólpasszt Stjepan Loncarnak – járt érte a 10-es osztályzat! Az NS rangsorában 139 futballista – 10 kapus és 129 mezőnyjátékos – szerepel, ők azok a labdarúgók, akik a bajnoki mérkőzések több mint felén, azaz legalább 17 találkozón értékelhető teljesítményt nyújtottak. A kapusok között a fehérvári Tóth Balázs végzett az élen 6.320-as átlaggal.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak John Carver, a magyar válogatottal egy Európa-bajnoki csoportban szereplő Skócia másodedzője. Elmondta, nem aggasztja csapata hétmeccses nyeretlenségi sorozata és az együttest sújtó sérüléshullám sem, és szerinte nincsenek esélyesek és esélytelenek a kvartettben, ugyanakkor elismeri Magyarország teljesítményét, Szoboszlai Dominikot pedig topjátékosnak tartja. Az 59 éves angol tréner, aki négy éve csatlakozott a stábhoz, és 45 mérkőzés óta segíti Steve Clarke szövetségi kapitány munkáját, arról is beszélt, érdemes lenne-e játékosokat honosítani a csapat megerősítése érdekében.

Lezárult egy fejezet: kilenc és fél év után elhagyja a klubot Lucas, a Kisvárda Master Good csapatkapitánya. A harmincöt esztendős középpályás rengeteget kapott a kluból, és bár nehezen élte meg a kiesést az NB I-ből, reális esélyt lát arra, hogy a csapat csak egy évet töltsön a második vonalban. A brazil futballista első meccsét még a Debrecen NB III-as csapata ellen játszotta idegenben – a várdai kispadon akkor Révész Attila ült –, s ő szerezte a gárda első élvonalbeli gólját is. Arról is kérdeztük Lucast, miképp tervezi a jövőjét a pályán és a pályán kívül.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik