Kós, Milák és Hosszú párizsi esélyeit értékelte Mark Spitz az NS-nek; Varga Ádám: A legjobb magyar kapus motivál

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 22:45
null
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Egy élő legenda, a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó, Mark Spitz exkluzív interjúban mondta el a Nemzeti Sportnak, mit gondol a dohai úszó-világbajnokságról, a versenyzők túlterheléséről, a hosszabb pihenők hatásosságáról. Címlapsztorinkban értékelte Hosszú Katinka olimpiai reményeit, Milák Kristóf visszatérését, s arról is véleményt mondott, vajon a világ egyik leghíresebb úszóedzője, Bob Bowman tényleg fel akar-e készíteni egy magyar úszót, Kós Hubertet az olimpiára akár az amerikai riválisaival szemben is. Arról is mesélt, hogy 74 évesen is hetente legalább ötször edz, s néhány napon úszik is.

Már messziről látni, nagy munka zajlik a Komáromi FC-nél: két óriási daru, a főépületen sok munkás. A futballpálya körüli beton- és földkaréjok lebontása után a rekonstrukció következik, ott is új lelátók épülnek. „A főpályánk elkészült, akár már most is játszhatnánk rajta − fogadta lapunkat ideiglenes irodájában Baráth György, a szlovák másodosztályban nagyszerűen szereplő, a tabella első helyén álló komáromi klub elnöke. − Fűtött, a legújabb technikával ellátott hibrid pályát építettünk, hogy jól bírja a terhelést.” A városban mindenki bízik benne, hogy a következő idénytől élvonalbeli meccseket játszhat az együttes − többek között felvidéki rangadót a DAC-cal.

Varga Ádám, az FTC kapusa remek védésekkel járult hozzá csapata továbbjutásához a DVSC elleni MK-meccsen, a tizenegyespárbajban Kocsis Dominik lövését hárította. „Örülök neki, hogy jó formában vagyok, remekül érzem magam az edzéseken, érzem, ha lehetőséget kapok, tudok élni vele. Dibusz Dénes mellett nincs könnyű dolgom, őt nagyon nehéz lenne kiszorítani, de Magyarország legjobb és a válogatott első számú kapusa remekül húz előre és motivál. A legfontosabb a türelem, ki kell várnom a pillanatot, és élnem kell az adódó lehetőséggel. Eddig sikerült, remélem, a jövőben is így lesz” – mondta lapunknak.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik