Stanislav Lobotka álcázva él és burokban alszik Nápolyban

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 08:28
null
Stanislav Lobotka (Fotó: Getty Images)
A Napoli titkáról, Luciano Spallettiről, a Bajnokok Ligájáról és optimális testzsírtartalmának furcsa hátteréről is beszélt a Nemzeti Sportnak Stanislav Lobotka, a nápolyiak szlovák válogatott labdarúgója.


– Tizenegy fordulóval a Serie A-idény vége előtt tizenkilenc pont előnnyel vezeti a tabellát a Napoli, amely harminchárom év elteltével nyerhet olasz bajnoki címet. Belegondolt már abba, milyen ünneplésben lehet részük?
– Ezzel ráérek akkor foglalkozni, ha tényleg célba érünk – válaszolta a Nemzeti Sportnak Stanislav Lobotka, a Napoli 28 esztendős, 44-szeres szlovák válogatott középpályása.

– Hogyan jellemezné edzőjét, Luciano Spallettit?
– Igazi olasz, szenvedélyes ember, aki mindenkihez egyformán viszonyul. Továbbá sohasem elégedett. Játszhatunk kimagaslóan, lőhetünk sok gólt, utána mindig azt mondja nekünk: a következő meccsen ennél is több kell. És mindig eléri, hogy maximálisan a feladatunkra összpontosítsunk.

– Mi a nápolyi siker titka?
– Egyrészt a csapategység. Mindenki láthatja, mennyire egyben vagyunk. Az előző idényben is jók voltunk, aztán a nyáron érkező kiváló futballistákkal kiegészülve ragyogóan sikerült a felkészülésünk. Mindannyian éhesek vagyunk a sikerre. Szurkolóinknak köszönhetően pedig sohasem vagyunk fáradtak, mert ha érezzük is, hogy fogy a levegőnk, körbenézünk a stadionban, és új erőre kapunk.

– Világhírű honfitársa, a Nápolyban legendának számító Marek Hamsík annak idején azt mondta, az arcát eltakarva tudott csak biztonságban, nyugodtan kimenni az utcára akár csak bevásárolni, hogy ne ismerjék fel a szurkolók. Ön is népszerű?
– Általában otthon vagyok, de ha ki kell mennem az utcára, én is igyekszem álcázni magamat. Egészen elképesztő mindaz, ami a városban zajlik a parádés eredményeink egyébként kellemes következményeként.

– A Bajnokok Ligájában a Milannal játsszák a negyeddöntőt, továbbjutás esetén pedig az Internazionale–Benfica párharc győztese következik. Sokan már a döntőben látják a Napolit...
– A legkevésbé sem írhatjuk le a Milant, mert bár a bajnokságban botladozik, nagyszerű, erős csapat. Kiegyenlített párharcra számítok.

– A következő idényben is a Napolit erősíti? Hallani, hogy a Real Madridé és a Barcelonáé mellett angol klubok figyelmét is felkeltette, a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp állítólag nagyon érdeklődik ön iránt.
– A napokban kétezerhuszonhétig meghosszabbítottuk a nápolyi szerződésemet, nagyszerűen érzem magam itt, legyen elég ennyi.

– A klubjában és a válogatottban is rendszeresen játszik – hogy bírja a terhelést?
– Elég fárasztó, mert a sok meccs sok utazással jár, keveset tudok aludni. Ezért amikor csak tehetem, korán lefekszem.

– Úgy tudjuk, különleges módot talált a regenerációra. Elárulja, mi az?
– Egy speciális, tiszta oxigénnel dúsított burokban alszom, ez felgyorsítja a regenerációt. Igaz, ennyi önmagában nem elegendő, mert mindeközben nagyon oda kell figyelnem az étkezésre is.

– Sokszor viccelődik a súlyával kapcsolatban. Legutóbb mennyi volt a testzsírtartalma?
– Elárulom, 8.4 százalék. Rájöttem ugyanis, hogyan lehet ezt az értéket csalással elérni. Azt viszont nem mondhatom el, hogy csinálom, mert akkor a végén kiderül, mennyi a hiteles adat.

 

STANISLAV LOBOTKA NÉVJEGYE
Született: 1994. november 25., Trencsén (Szlovákia)
Nemzetisége: szlovák
Posztja: középpályás
Válogatottság/gól (2016–): 44/3
Klubjai: FK AS Trencin (2011–15), Ajax (kölcsönben, 2013–14), Nordsjaelland (2015–17), Celta Vigo (2017–20), Napoli (2020–)
Kiemelkedő eredményei: 2x szlovák bajnok (2015, 2016), Szlovák Kupa-győztes (2015), Olasz Kupa-győztes (2020)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik