Összeáll Párizsban a Messi, Ramos, Pogba trió?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.01.24. 13:02
null
Vigyázó szemüket… (Fotó: PSG)
Jelentjük, a labdarúgó topligákban a téli átigazolási idény minden egészségügyi és gazdasági tragédiák árnyékában is zakatol, ha a szokásosnál sokkal rövidebb formában is, de természetesen idén is jelentkezünk összefoglalóinkkal. Az angolok, az olaszok és a németek után a franciák következnek.

Onnan is természetesen a PSG, amelynél az új mesternek új férfiak kellenek a csapatába: Mauricio Pochettino nagy terveket forgat a fejében. Igaz, ez természetes és első számú érdeke is, hiszen nem a Ligue 1 és az összes hazai kupa megnyerése fogja megtartani őt a tejjel-mézzel folyóban, hanem egy Bajnokok Ligája-remeklés. Mondjuk minimum egy döntő, amelynek elérésében nagy szerepe lehet az Evertontól kölcsönvett csatárnak, Moise Keannek, aki 1400 játékperc alatt 13 góllal bizonyította, hogy lehet rá hosszabb távon is számítani, és ha megveszik végleg, akkor minden bizonnyal nyugodtabban futballozik majd az idény végjátékában.

Az angolok a sajtóhírek szerint egy 30 millió euró fölötti összegért el is adnák őt, a másik kérője meglepő módon volt klubja, a Juventus.

„Lesznek privát megbeszélések, aztán majd beszámolunk ezekről, ha aktuális lesz. De most még csak a következő mérkőzésre koncentrálunk” – ismerte el a tárgyalásokat Pochettino az ilyenkor szokásos bikkfanyelven.

Bezzeg a spanyol szaksajtó illetékes része! Ha zörög, ha nem, szépen énekel nekik a haraszt, a nagy Josep Pedrerol esküszik rá, hogy a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos találkozott elnökével, és elmondta neki, hogy kapott egy becses ajánlatot a PSG-től. A 34 éves hátvédet ugyebár a nyáron ingyen át lehet majd igazolni, mínusz persze a tízmilliós aláírási és a legalább feleekkora ügynöki díj. Annyi biztos, Ramos a Realtól havi egymillió eurót kér, nettóban, de több évre eltolva a kifizetést a koronavírus miatt, mert ugyebár van ám klubhűség és hála is a világon!

Érdekes, hogy egészen már források szerint a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi felvette a kapcsolatot madridi kollégájával, Florentino Pérezzel, és tagadta, hogy kellene nekik Ramos: nem akarja megmérgezni a két klub közötti remek kapcsolatot.

Hogy ez a nagy kapcsolat kit érint leghamarabb, kit mozgat meg, nem tudni: Iscót, Martin Ödegaardot, Vinícius Júniort és Kylian Mbappét? A nyáron megtudjuk.

Sokak szerint a PSG a nyáron nem Ramosra, hanem Lionel Messire fordítja a szabad anyagi forrásait, tavaly évi százmillió eurós bruttó bérről és ehhez közelítő aláírási pénzről írtak a francia lapok, ez ugyebár a koronavírus miatt csökkent majd, ha váltani akar az argentin zseni. A La Gazzetta dello Sport szerint Messi már évi 30 millió eurót sem keres, nettóban, de a PSG-nek most már ez is sok, mert ugyebár a válság az válság.

Ugyanakkor Pedrerol szó szerint idézi egy közeli forrására hivatkozva Ramost, aki azt mondta az elnökének, hogy Párizsból azzal csalogatják, hogy ott együtt játszhat Messivel…

Az sem kizárt, hogy ha létrejött a fent említett elnöki beszélgetés, ott szóba került David Alaba, akinek nem is olyan régen még évi 11 millió eurós bért ígért a PSG, de a védő nagy hirtelen kikerült az érdeklődése fókuszából.

Visszatérve még Messire: „A PSG mindig is figyelte az olyan klasszisokat, mint ő – mondta a párizsiak sportigazgatója, Leonardo. – Egyelőre azonban nem ez a megfelelő időpont… Ami biztos, ha lehetőség lesz a megszerzésére, mi készen állunk. De négy hónap hosszú idő a futballban, főleg a mostani időszakban, úgyhogy egyelőre kár bármilyen konkrétumot mondani a jövőjével kapcsolatban.”

Egy interjúban Pochettino mindenesetre felelevenítette a minap, hogy annak idején az Espanyolhoz már majdnem sikerült megszereznie Messit, akkor kölcsönbe, és összeköti kettejüket a Newell's Old Boys imádata is.

Angol lapok szerint Mauricio Pochettino nagy álma megszerezni a Manchester Unitedtől Paul Pogbát, akihez talán már nem ragaszkodnak foggal-körömmel a klubjánál. Mino Raiolát, a játékos ügynökét már jól ismerik Párizsban, az olasz viszi Kean ügyeit is. Raiola a „csapatából” korábban Gianluigi Donnarummát ajánlgatta nagy erővel a franciáknak, most Erling Haaland neve is szóba került a francia lapokban.

Visszatérve Pogbára: a Juventus most aligha tudná kielégíteni a középpályás és ügynöke anyagi igényeit, a Real Madridnál más lesz a prioritás a nyáron, az FC Barcelonában is nehéz lenne elképzelni őt, ellenben Pochettino kész lenne köré építeni a következő PSG-t. A vételára 70 millió euró körüli lehet, a járulékos költségekkel együtt ez éppen egy százas transzfer lenne.

A francia „sztárügynök”, Bruno Satin szerint a PSG és Pochettino másik nagy célpontja Sergio Agüero lesz, a vezetőedző honfitársa, és az ék már szintén szabadon tárgyalhat a kérőivel.

No de mi lesz a kora tavaszi BL-kalandokkal?

Nem meglepő módon Pochettino londoni kedvenceire gondolt először, amikor azonnali erősítések kerültek szóba, és szerencséjére a Tottenhamtől már kifelé áll Dele Alli rúdja, aki mostanában finoman szólva sem eszik sült krumplit és sült halat menedzsere, José Mourinho tenyeréből.

A Tottenham angol és francia sajtóértesülések szerint ötvenmillió eurót kér Alliért, és szívesen kölcsönbe is adná őt a télen, de nyári kötelező vételi opcióval, természetesen a pénzügyi Fair Play miatt. Maga a játékos is szeretne távozni, már csak válogatottbeli karrierje miatt is, állítólag erre kérte az elnökét is.

Londonban, de éppen az Arsenalban játszik egy másik PSG-kiszemelt, Héctor Bellerín. A Barcával és a Betisszel kell egyezkedni Emerson Royal ügyében.

Már most borsot törhetnek a párizsiak a Barca orra alá, ha igaz a hír, miszerint megvennék a Manchester Citytől Eric Garcíát, akinek ügyében már több mint fél éve hiába huzakodnak a spanyolok a Cityvel. A tízmilliós vételár nem lenne gond a PSG-nek.

Nagy kérdés, a kispadra vagy a kezdőbe nézte ki magának a mester Hugo Llorist, de ismerve közös múltjukat, inkább az utóbbira tippelünk. Olasz és francia oldalak arról írnak, hogy Pochettino nem bízik Keylor Navasban, kiszemeltje még a Sampdoria Emilio Auderója.

Mint arról beszámoltunk már, a Manchester United mellett a PSG is vevő lenne az idény egyik felfedezettjére, Romain Faivre-re, akit néhány hónappal ezelőtt 400 ezer euróért vett meg a Monacótól a Brest, és bomba üzletet kötött.

Néhány hete arról írt a Tuttomercatoweb, hogy két játékost szerezne meg a télen a Serie A-ból a PSG: az egyik nem meglepő módon Alejandro Gómez, a másik a Tottenham után az Interben már nem remeklő Christian Eriksen.

Wilfried Zaha már nem PSG-célpont a szélső egyik barátja szerint, a rennes-i csodagyerek, Eduardo Camavinga inkább a Realt választotta a párizsiak helyett. Julian Draxlert az Arsenal, a Hertha és a Bayer Leverkusen is vinné a Leeds United és a Sevilla mellett, Leandro Paredes neve meglepő módon az Internél került szóba, sőt a La Gazzetta dello Sport szerint Eriksen visszatér januárban a Tottenhamhez, onnan Alli Párizsba költözik, onnan Paredes Milánóba.

Az RMC Sport szerint Draxlert szívesen cserélné/beszámítaná a PSG, de a német játékos maradni akar nyárig, amíg tart még a szerződése. A Bayern Münchenben nem villog mostanában Corentin Tolisso, ő is PSG-célpont, de mindenképpen csak a nyárra.

Leonardo első téli szerzeménye a Dijon tartalékjai közül kiszúrt 17 éves támadó,Sekou Yansané, és a korábbi klasszis futballista tavasszal nekilát Neymar és Mbappé szerződésének meghosszabbításához, mert bármelyikük távozása alapjaiban rengetné meg a komoly célokért újjáépített PSG épületét. A nyáron kifut a szerződése az Ángel Di María, Juan Bernat párosnak, Keané mellett lejár Alessandro Florenzi és Danilo Pereira kölcsönszerződése, bár ők ketten bizonyos mérkőzésszám elérésekor maradnak majd.

Néha az is jól jár a PSG-vel, aki talán nem is akar odaigazolni, Raphaël Varane a szerződéshosszabbítási tárgyalásai közben egy párizsi ajánlattal példálózik egy spanyol sajtóértesülés szerint.

A mértékadó L'Équipe egyik tv-műsorában hangzott el, hogy a PSG ismét kivetette a hálóját Cristiano Ronaldóra: még mielőtt kapásból megnyilatkoznánk, érdemes belegondolni, hogy a portugál gigászi bére egyre nagyobb teher a Juventuson, a szerződése 2022 nyarán lejár, és néhány nap múlva betölti a 36-ot…

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2021 TELE

ANGERS
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

GIRONDINS BORDEAUX
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT: Pablo (Lokomotiv Moszkva, 2 500 000)
Kölcsönbe: Over Mandanda (Laval)

BREST
ÉRKEZETT:
Muez Hasszen (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Jean Lucas (Lyon)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Heriberto Tavares (Famalicao)

DIJON
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Aurélien Scheidler (Nancy)

LENS
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Gaëtan Robail (Guingamp)
TÁVOZOTT: Didier Desprez (Paris FC, ingyen), Cyrille Bayala (AC Ajaccio, ingyen)
Kölcsönbe:
Charles Boli (Paris FC), Gaëtan Robail (Valenciennes)

LILLE
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:
Kölcsönbe: Adama Soumaoro (Bologna)

LORIENT
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

OLYMPIQUE LYON
ÉRKEZETT:
Iszlam Szlimani (Leicester City, ingyen)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Moussa Dembélé Atlético Madrid (1 500 000), Jean Lucas (Brest)

OLYMPIQUE MARSEILLE
ÉRKEZETT:

Kölcsönbe: Pol Lirola (Fiorentina), Arkadiusz Milik (Napoli)
TÁVOZOTT: Florian Chabrolle (AC Ajaccio, ingyen)
Kölcsönbe: Kevin Strootman (Genoa)

METZ
ÉRKEZETT:
Ernest Boahene (Rainbow FC, ingyen)
TÁVOZOTT: Paul Delecroix (Annecy, ingyen)

MONACO
ÉRKEZETT:
Krépin Diatta (FC Bruges, 20 000 000)
TÁVOZOTT: Jemerson (Corinthians, 680 000)
Kölcsönbe: Sztrahinja Pavlovics (Cercle Bruges)

MONTPELLIER
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Mathías Suárez (Nacional)
TÁVOZOTT:

NANTES
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

NICE

ÉRKEZETT:
Kölcsönbe:
William Saliba (Arsenal)
TÁVOZOTT:

NIMES
ÉRKEZETT:

Kölcsönbe: Ueda Naomicsi (Cercle Bruges)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe: Kévin Denkey (Cercle Bruges)

PARIS SAINT-GERMAIN
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT: Jesé (szerződését felbontották)

REIMS
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

RENNES
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

SAINT-ÉTIENNE
ÉRKEZETT:
Boubacar Fall (Guédiawaye, ingyen)
TÁVOZOTT: Stéphane Ruffier (visszavonult)

STRASBOURG
ÉRKEZETT:

TÁVOZOTT:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik