Oroszország: máris új csapatot talált a Norwichtól kirúgott német edző

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 13:01
null
Máris új csapatot talált a Norwichtól kirúgott Farke (Fotó: AFP)
Az orosz labdarúgó-bajnokságban 5. helyen telelő FK Krasznodar a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Norwich Citytől tavaly novemberben menesztett Daniel Farkét nevezete ki a vezetőedzői posztra.

 

Tavaly november elején számoltunk be róla, hogy idénybeli első győzelme után azonnali hatállyal menesztették a Norwich City menedzserét, Daniel Farkét.

A német szakember négy és fél év alatt 208 mérkőzésen irányította a Norwichot. 2017 nyarán érkezett a csapathoz, és első idényében a 14. lett a „kanárikkal” a másodosztályban. A 2018–2019-es kiírásban aranyérmes lett a gárda, így feljutott a Premier League-be, ahonnan viszont kiesett. A Championship megnyerése azonban ismét sikerült, ráadásul 97 pontot gyűjtve, ami klubrekord.

Sokáig nem maradt klub nélkül a 45 éves tréner: az FTC korábbi játékosát, Cristian Ramírezt is foglalkoztató FK Krasznodar bejelentette, hogy 2024-ig szóló szerződést kötött Farkéval, aki a január 5-én menesztett fehérorosz Viktor Goncsarenko helyét vette át.

Külön pont jár az oroszoknak az ötletes tálalásáért, hiszen a Fargo című amerikai krimisorozat ihlette képpel harangozták be a vezetőedző érkezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik