Női vb: történelmi pontszerzés, avagy 39 meccs után ismét 0–0

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 23:25
null
Az argentinok győzelemmel felérő döntetlennek örülhettek (Fotó: AFP)
Az argentin labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent harcolt ki Japán ellen a női világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A játéknap esti mérkőzésén Kanada 1–0-ra legyőzte Kamerunt.

D-CSOPORT

Nem a legjobb reklámja volt a női labdarúgásnak Argentína és a 2011-es világbajnok Japán meccse, de a dél-amerikai hölgyeket valószínűleg a legkevésbé sem érdekli, hogy az idei vb első, gól nélküli mérkőzésén szerezték meg első pontjukat a világbajnokságok történetében. Az argentinok a 2003-as vb-t három vereséggel és 1–15-ös gólkülönbséggel, a 2007-eset szintén három vereséggel és 1–18-as gólkülönbséggel zárták – mindkét világbajnokságon kikaptak Japántól –, ám ezúttal hősies küzdelemmel megőrizték a kapujukat a góltól.

A női vb-ken 39 mérkőzés után először született gól nélküli döntetlen. Legutóbb 2015. június 13-án az Egyesült Államok és Svédország végzett egymással 0–0-ra.

E-CSOPORT

Kanada ugyanúgy 1–0-s győzelemmel kezdett, mint a négy évvel ezelőtti, hazai rendezésű vb-n, de ezúttal nem Kínát, hanem az egymást követő második világbajnokságán szereplő Kamerunt verte meg. A kanadaiak győztes gólját az első félidő végén az Olympique Lyon háromszoros Bajnokok Ligája-győztes védője, Kadeisha Buchanan fejelte, akit a 2015-ös vb-n megválasztottak a torna legjobb fiataljának.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Argentína–Japán 0–0

E-CSOPORT
Kanada–Kamerun 1–0 (Buchanan 45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik