Női labdarúgás: Marozsán Dzsenifert Usain Bolthoz hasonlították

Vágólapra másolva!
2019.11.12. 09:01
null
Marozsán Dzsenifer (balra) a németek mindkét góljában főszerepet játszott a Wembleyben (Fotó: kilburntimes.co.uk)
Terjedelmes cikket közölt a tekintélyes brit The Guardian Marozsán Dzseniferről, a magyar származású, 97-szeres német válogatott középpályásról.

 


A The Guardian taglalja Marozán Dzsenifer pályafutását, érintve a 2018-as tüdőembóliáját, a 2013-as Eb-címét, a 2016-os olimpiai aranyérmét, s a négy BL-győzelmét. A legutóbbit szülővárosában, Budapesten nyerte meg a Lyonnal a Barcelona ellen (4–1), szinte „felrobbant” a stadion, miután gólt szerzett.

A cikk apropóját a szombati Anglia–Németország (1–2) felkészülési mérkőzés adta. A találkozó előtt a világbajnoki bronzérmes, idén ez UEFA Év játékosának választott lyoni Lucy Bronze a világ legjobb női futballistájának nevezte Marozsán Dzsenifert, akiről Bev Priestman, az angol válogatottat irányító Phil Neville segítője is csupa jót mondott a kapitánynak.

A 27 éves játékos a Wembleyben sem okozott csalódást, a németek 2–1-re nyertek. A vendégek első góljában kulcsszerepet vállalt azzal, hogy zseniális mozdulattal beemelte a labdát két hazai védő közé, majd a 90. percben remek gólpasszt adott Klara Bühlnek. A Spiegel Online azt írta róla, olyan gyorsan gondolkodik a pályán, ahogy Usain Bolt sprintelt, hozzátéve, hogy elsősorban miatta volt érdemes kimenni a meccsre.


Márpedig 77 768 szurkoló ment ki a Wembleybe. Ilyen sokan még sosem voltak az angol női válogatott meccsén. A női rekordnézőszám 80 203, ennyien látták szintén Londonban a 2012-es olimpia döntőjét, amelyen az Egyesült Államok 2–1-re győzött Japán ellen.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik