NL: a sorozat történetének leggyorsabb gólja elsüllyesztette Portugáliát

Vágólapra másolva!
2022.06.12. 22:39
null
Svájci gólöröm már az első percben, az ünnepelt Haris Seferovic a magasban (Fotó: AFP)
Az első három mérkőzését elveszítő Svájc vasárnap este hazai pályán 1–0-ra legyőzte az eddig veretlen Portugáliát a labdarúgó Nemzetek Ligájában, így Spanyolország – amely a párhuzamosan zajló málagai meccsen 2–0-ra elverte Csehországot – átvette az első helyet az A-osztály 2. csoportjában. 

 

SVÁJC–PORTUGÁLIA 1–0

Genfben már az első percben vezetést szereztek a svájciak: Silvan Widmer jobb oldali beadásából Haris Seferovic a jobb alsó sarokba fejelt (1–0). A GÓL ITT!

Egy kis stat: az 57. másodpercben a kapuba fejelő Seferovic a Nemzetek Ligája történetének leggyorsabb gólját szerezte, egyúttal Alain Sutter 1988-as gyors gólja óta ő az első, aki az első percben gólt szerzett a svájci válogatottban.

Nem sokon múlt, hogy a hazaiak gyorsan megduplázzák az előnyt, hiszen a 12. percben testben és lélekben is készülődtek a Nuno Mendes kezezése miatt megadott tizenegyes elvégzéséhez. Csakhogy az eset egy olyan svájci támadás végén történt, amely Nico Elvedi felezővonal közeli szabálytalanságával indult – ezt a videózás egyértelművé tette, és Fran Jovic játékvezető visszavonta a büntetőt. AZ ESET ITT!

A történtek riadóztatták a portugálokat, a vendégek átvették az irányítást, Danilo Pereira kis híján egyenlített a 18. percben, Jonas Omlin azonban bravúrral védte a lövését.

A svájci kapusnak a későbbiekben egyre több dolga akadt, különösen Bernardo Silva második félidő közepi becserélése után, de ez az ő napja volt: a kapujára tartó mind a nyolc lövést/fejest hárította, megőrizve csapata számára a bravúrosnak mondható győzelmet.

SPANYOLORSZÁG–CSEHORSZÁG 2–0

A bátran letámadó csehek helyzeteivel kezdődött a mérkőzés, ám sem Cerny, sem Kuchta nem volt képes kifogni Unai Simónon. Odaát viszont az első játékrész derekán hibátlan volt egy befejezés: Marco Asensio középre passzolt labdáját Carlos Soler közelről a hálóba vágta (1–0). A GÓL ITT!

Egy kis stat: Marco Asensiónak ez volt a hetedik gólpassza Luis Enrique kapitányi érájában, ennél senkinek sincs több ebben az időszakban (Jordi Albának is ennyi van).

A szünetig hátralévő időben a spanyolok játszottak veszélyesebben, de a fordulás után egy-egy veszélyes cseh ellencsapást is láthattunk. Az alapképlet azonban maradt, a hazaiak irányították a játékot, és egy szép támadás végén Ferran Torres jobb oldali beadásából a nem sokkal korábban becserélt Pablo Sarabia közvetlen közelről megduplázta az előnyt (2–0). A GÓL ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
4. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT

SVÁJC–PORTUGÁLIA 1–0 (1–0)
Genf,
Stade de Geneve. Vezette: Jovic (horvát)
SVÁJC: Omlin – Widmer (Steffen, a szünetben), Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Stergiou, 79.) – Freuler, Xhaka, Sow (Aebischer, 79.) – Shaqiri (Okafor, 21.), Seferovic, Embolo (Zuber, 65.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cancelo, Pepe, Danilo Pereira, Nuno Mendes – Bruno Fernandes (Matheus Nunes, 74.), Rúben Neves (Ricardo Horta, 82.), Otávio (Guedes, a szünetben) – Rafael Leao (Diogo Jota, 62.), André Silva, Vitinha (B. Silva, 62.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Seferovic (1.)

SPANYOLORSZÁG–CSEHORSZÁG 2–0 (1–0)
Málaga,
Rosaleda Stadion. Vezette: Cakir (török)
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Carvajal, E. García, Inigo Martínez, Marcos Alonso (Jordi Alba, 78.) – Soler (Gavi, 59.), Rodri, Koke (Busquets, 78.) – Asensio (Sarabia, 72.), Morata (Ferran Torres, 59.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
CSEHORSZÁG: Mandous – Zima, Brabec, Jemelka – Coufal, Sadílek (Král, 30.), Soucek, Zeleny (Kalvach, 79.) – Pesek (Tecl, 79.), Kuchta (Jurecka, 59.), Cerny (Hlozek, 59.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
Gólszerző: Soler (24.), Sarabia (75.)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 4 2 2 6–3 +3 8
2. Portugália 4 2 1 1 7–2 +5 7
3. Csehország 4 1 1 2 4–7 –3 4
4. Svájc 4 1 3 2–7 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik