Liga 2: három gólt szerzett és nyert a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 13:20
null
Győzött a Csíkszereda (Fotók: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Egyre jobban formába lendül a román másodosztályban az FK Csíkszereda, amely zsinórban ötödik meccsén szerzett pontokat és már csupán három pont választja el a felsőházi rájátszást érő 6. helytől. A székelyföldi labdarúgócsapat ezúttal a Viitorul Pandurii Targu Jiut győzte le helyzetekben gazdag mérkőzésen, melynek kispadján első és utolsó alkalommal ült Eugen Trica: a tréner a jövő héttől az élvonalbeli FCU Craiova 1948 edzője lesz.

Az FK centere, Jelena Richárd kétszer is helyzetbe került az első tíz percben: elsőre fölé fejelt, másodjára büntetőt harcolt ki, amelyből Petre Ivanovici megszerezte a vezetést. A zsilvásárhelyi ellenfél alig négy perc múlva egyenlített, a jobb oldalon elfutó Ciprian Rus a hazai kapus, Gyenge Szilárd lábai között lőtt a kapuba.

A gól után jó húsz percig a kapusokról szólt a zárt kapus mérkőzés, Eftimie, illetve Gyenge is bravúros védésekkel őrizte az eredményt. Végül ismét az FK került előnybe, Kovács Lóránt labdaszerzés után lódult meg, és lőtt a tizenhatos előteréből a bal alsó sarokba.

A második félidőben Gyenge tovább halmozta a védéseket, miközben a túloldalon Jelena három közeli lövésből egyszer sem találta el a kaput. A csíki siker így csak az utolsó percben vált biztossá, amikor Kovács indításából a csereként beállt Rodri Hernando Orte lőtt a léc alá.

LIGA 2
13. FORDULÓ

FK Csíkszereda–Viitorul Pandurii Targu Jiu 3–1 (Ivanovici 8. – 11-esből, Kovács L. 35., Hernando 90., ill. C. Rus 12.)

Az állás: 1. Petrolul 36 pont, 2. Hermannstadt 28, 3. U Cluj 27, ...9. Csíkszereda 19, ...14. Targu Jiu 14.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik