Liga 2: fölényes csíkszeredai győzelem a sereghajtó ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 12:38
null
A Csíkszereda a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján 13 pontot szerzett (Fotó: fkcsikszereda.ro)
A sereghajtó, a szezon során mindössze két döntetlent elérő Dacia Unirea Braila otthonában folytatta sikersorozatát az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a székelyföldi együttes Liga 2-es történelme során először szerzett öt gólt egy mérkőzésen.

 

Az FK egyből lerohanta ellenfelét, szinte kétpercenként ment egy lövés a hazai kapu felé, rendre mellé vagy fölé. A Braila minőséggel válaszolt a mennyiségre, Raphael Stanescu 25 méteres bombája után a jobb kapufán, a keresztléc közelében csattant a labda, de Marius Cocirla szintén távoli lövése is csak centikkel ment fölé.

A jeget végül a sokáig csak osztogató Kovács Lóránt törte meg, a csíkiak középpályása egy hazai védő elrontott szerelési próbálkozása után lépett ki, és a kapust elfektetve lőtt a hálóba. A szünet előtti és utáni percekben pedig Jelena Richárd hét perc alatt végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát: a magyar csatár előbb egy könnyű síppal befújt büntetőt harcolt ki, majd Marvin Schiebbel összejátszva lőtt az első félidő végén, majd a második elején is a hálóba.

A Daciának Stanescu sokadik távoli lövésével összejött ugyan a szépítés, de Petre Ivanovici is betalált a tizenhatoson kívülről, így az FK zsinórban harmadik győzelmével feljött a hetedik helyre – és már csak három pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodiktól.

LIGA 2
14. FORDULÓ
Dacia Unirea Braila–FK Csíkszereda 1–5
(Stanescu 59., ill. Kovács L. 27., Ivanovici 43., 67. – az elsőt 11-esből, Jelena 45., 50.)
Az állás: 1. Petrolul 39 pont, 2. Universitatea Cluj 30, 3. Chiajna 30, …7. Csíkszereda 22, …20. Braila 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik