Labdarúgás: valóban megszűnik a FIFA-Aranylabda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.16. 14:34
null
Messi ezt a díjat többé már nem emeli fel (Fotó: Reuters)
A FIFA és a France Football is bejelentette, hogy az együttműködési megállapodás lejártával valóban megszűnik jelenlegi formájában a FIFA-Aranylabda, amely a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség és a France Football közös díja volt.

Csütörtökön adta hírül a spanyol Mundo Deportivo, hogy értesülései szerint a FIFA kezdeményezte a „szakítást”, a jövőben nem kíván közös díjat adni. Az érintett felek pénteken megerősítették az értesülést, mivel véget ért az együttműködési megállapodás. A France Football (az Aranylabda szellemi gazdája) és a FIFA 2010 óta adott át közös díjat.

A következő, 61. Aranylabda-szavazás szabályzatát a France Football következő számában közli. A következő aranylabdást ismét a szakírók szavazatai alapján választják meg, a válogatottak csapatkapitányai és a szövetségi kapitányok nem voksolnak.

„A FIFA és a France Football közti megállapodás januárban lejárt, és augusztusban az a döntés született, hogy nem is hosszabbítjuk meg” – közölte a FIFA. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a tervei szerint a 2010 előtti gyakorlathoz visszatérve ismét saját gálán nevezné meg az év férfi és női játékosát.

A FIFA-Aranylabda győztesei: az argentin Lionel Messi (2010, 2011, 2012, 2015), illetve a portugál Cristiano Ronaldo (2013 és 2014).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik