H. D.
MTI
2022.11.18 12:37 Frissítve: 2022.11.18 14:28

Labdarúgás: nem hozott gólt az orosz-tádzsik barátságos futballmérkőzés

Gól nélküli döntetlennel zárult az orosz és a tádzsik labdarúgó-válogatott barátságos meccse, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) hozzájárulásával vívott a két csapat a szovjet utódállam fővárosában, Dusanbéban.

Fotó: Orosz Labdarúgó-szövetség

 

A sportág nemzetközi vérkeringéséből ukrajnai háborúja miatt kizárt Oroszország együttese a FIFA igenje után hivatalos mérkőzést játszhatott a tádzsik nemzeti válogatottal, amely egy lesgólt leszámítva megóvta kapuját a vendégtalálattól.

A műfüvön rendezett csütörtöki összecsapáson az oroszoknál újoncként lehetőséget kapott a középpályás Szergej Pinyajev is, aki 18 évesen és 15 naposan szerepelt, így ő lett a szbornaja történetének legfiatalabb játékosa.

Az orosz nagyválogatott eredendően november 19-én – egy nappal a katari világbajnokság rajtja előtt – játszott volna edzőmeccset a bosnyákokkal Szentpéterváron, ám az amúgy csaknem két hónappal korábban lekötött találkozót október végén Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége lemondta. A bejelentés szerint a „széles körű kritikát” figyelembe véve született meg a döntés a visszalépésről. A vb-re a bosnyákok sem jutottak ki.

Az orosz válogatott tétmérkőzést legutóbb tavaly novemberben játszott, amikor 1–0-ra kikapott a horvátok vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően idén először Kirgizisztánban lépett pályára szeptember végén, 2–1-re győzve a hazai csapat ellen. Legközelebb most vasárnap vív edzőmeccset – ugyancsak FIFA-engedéllyel – Taskentben, az üzbég válogatott vendégeként.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.