Koronavírus: Európában már csak hat futballbajnokság megy

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.13. 19:18
null
Oroszországban nem állnak le, nézők is látogathatják a meccseket (Fotó: AFP)
Zárt kapuk mögött ugyan, de megrendezik az NB I soron következő fordulóját hétvégén, miközben Európa-szerte felfüggesztik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságok jelentős részét. Az 55 UEFA-tagállam közül mindössze hatban rendeznek bajnokit az előttünk álló napokban.

 

Bár az NB I egyelőre nem áll le, a Magyar Labdarúgó-szövetség szerdai döntésének értelmében az aktuális fordulót már nézők nélkül rendezik meg a klubok. Eközben szerte Európából érkeznek a bejelentések, hogy az eredetileg zárt kapuk mögött tervezett mérkőzéseket a koronavírus-járvány terjedése miatt elhalasztják, és az élvonalbeli, valamint másodosztályú ligák küzdelmeit felfüggesztik.

Az öt európai topligában kivétel nélkül határozatlan idejű felfüggesztés lépett életbe, vagyis az angol, a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonal is leáll, már ettől a hétvégétől.

Az 55 UEFA-tagállamból mindössze hatban rendeznek hétvégén élvonalbeli bajnoki találkozókat: Magyarország mellett Oroszországban, Ukrajnában, Szerbiában, Törökországban és Kazahsztánban nem áll le a profi futballélet egyelőre, sőt az oroszoknál és az ukránoknál a zárt kapus meccseknek sem látták szükségét – mindkét bajnokságban nézők előtt rendezik meg a mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik