CS. M. 2020.03.13 19:18 Frissítve: 2020.03.14 20:29

Koronavírus: Európában már csak hat futballbajnokság megy

Zárt kapuk mögött ugyan, de megrendezik az NB I soron következő fordulóját hétvégén, miközben Európa-szerte felfüggesztik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságok jelentős részét. Az 55 UEFA-tagállam közül mindössze hatban rendeznek bajnokit az előttünk álló napokban.

Oroszországban nem állnak le, nézők is látogathatják a meccseket (Fotó: AFP)

 

Bár az NB I egyelőre nem áll le, a Magyar Labdarúgó-szövetség szerdai döntésének értelmében az aktuális fordulót már nézők nélkül rendezik meg a klubok. Eközben szerte Európából érkeznek a bejelentések, hogy az eredetileg zárt kapuk mögött tervezett mérkőzéseket a koronavírus-járvány terjedése miatt elhalasztják, és az élvonalbeli, valamint másodosztályú ligák küzdelmeit felfüggesztik.

Az öt európai topligában kivétel nélkül határozatlan idejű felfüggesztés lépett életbe, vagyis az angol, a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonal is leáll, már ettől a hétvégétől.

Az 55 UEFA-tagállamból mindössze hatban rendeznek hétvégén élvonalbeli bajnoki találkozókat: Magyarország mellett Oroszországban, Ukrajnában, Szerbiában, Törökországban és Kazahsztánban nem áll le a profi futballélet egyelőre, sőt az oroszoknál és az ukránoknál a zárt kapus meccseknek sem látták szükségét – mindkét bajnokságban nézők előtt rendezik meg a mérkőzéseket.

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.

2022.05.12 20:15:39

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bár a harcoknak sajnos nincs vége, ők már újra játszanak.

2022.05.12 14:38:07

Minden más foci LÁNDORI BALÁZS

Stefan Effenberg: A kanapén feküdtem, miközben a feleségem az igazgatósággal tárgyalt.