Az eszékiek otthon vesztettek, a dobogóról is lecsúsztak

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 20:52
null
Maric ma is gólt lőtt, csapata viszont így is kikapott (fotó: nk-osijek.hr)
A horvát bajnokság záró fordulójában az ezüstérem és a bronzérem sorsa volt a tét. Az NK Osijek előnyből indult, győzelme esetén biztosan ezüstérmes lett volna, és indulhatott volna a BL-selejtezőben. Csakhogy a zágrábi Lokomotiva keresztülhúzta a hazaiak számítását, és Eszéken győzött, így megnyerte a bajnoki ezüstöt. Mivel a Rijeka is nyert hazai pályán, az eszékiek még a dobogóról is lemaradtak.

 

HORVÁT 1. HNL
36. FORDULÓ
NK Osijek–Lokomotiva Zagreb 1–2 (Maric 58., ill. Jakic 53., Loncar 88. – öngól)

A bajnokság végeredménye: 1. Dinamo Zagreb (80), 2. Lokomotiva Zagreb (65), 3. Rijeka (64), 4. NK Osijek (62)

ÖSSZEFOGLALÓ

A második helyen álló NK Osijek abban a tudatban fogadta a harmadik Lokomotiva Zagrebet, hogy ha győz, biztosan ezüstérmes lesz, és indulhat a BL selejtezőjében. Csakhogy a zágrábiak is éppen így álltak, ezért parázs mérkőzésre volt kilátás. Még úgy is, hogy a koronavírus-járvány felerősödése miatt a horvát szövetség az utolsó fordulóban már nem engedett nézőket a lelátóra.

Az eszékiek nem akartak nekirontani az ellenfélnek, hagyták, hogy jöjjön előre a Lokomotiva, amelynek a döntetlen semmiképpen sem lett volna jó. Az első fél órában a hazaiaknak egyetlen lehetőségük adódott csak, pedig a párhuzamos mérkőzésen a Rijeka gyorsan kétgólos előnyt szerzett, így nyilvánvalóvá vált, hogy a döntetlen kevés lesz az ezüsthöz.

Az első félidő végére átvette a kezdeményezést az NK Osijek, de a gól nem akart összejönni.

A második félidőben jóval aktívabb eszékiek jöttek ki a pályára, többet is veszélyeztettek, mégis a vendégek szereztek vezetést az 53. percben: a hamarosan ferencvárosi mezben látható Uzuni lövése még kijött Ivusicról, de a közelben sertepertélő Jakic már nem hibázott. 0–1

Nagyon örültek a zágrábiak, de hamar lefagyott az arcukról a mosoly, mivel alig öt perc múlva egyenlített az Eszék. Maric volt jókor, jó helyen, és remek góllal egyenlített. 1–1

Megindult előre a győzelemért a hazai csapat, lövések sora ment Grbic kapujára, de a zágrábi kapus ma remek napot fogott ki, és a bravúrokkal sem maradt adós. Jugovic, Plij és Ndockyt lövését is ártalmatlanította, az idő viszont fogyott.

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és zágrábi szempontból szerencsés, eszéki szempontból balszerencsés Loncar-öngóllal újra a vendégeknél lett az előny a 88. percben. 1–2

A hátralévő időben már nem volt ereje az eszékieknek használható helyzetet kialakítani, így a Lokomotiva lett az ezüstérmes, és mivel a Rijeka megverte az Istrát, az utolsó pillanatban befutott a harmadik helyre. Az NK Osijek szájából a végén csak kiénekelték a sajtot, az eszékiek lettek a negyedikek, BL-selejtező helyett az Európa-ligában indulhatnak.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

97. perc: Vége a meccsnek, az eszékiek a dobogóról is lecsúsztak, a Lokomotiva lett a második, a Rijeka a harmadik. 1–2
96. perc: Majstorovic
lövése pattant le a védőkről, videóztak, hátha valamelyik kézről, de a videó azt mutatta, hogy nem volt kezezés.
90. perc: HAT PERC A HOSSZABBÍTÁS.
88. perc: GÓÓÓÓÓL! MEGINT VEZET A LOKOMOTIVA! Jobb oldali szöglet után Budimir adott élesen középre, a labda megpattant, és a meglepett Loncarról a saját kapujába jutott a labda. Öngól. 1–2
85. perc: Ndockyt
került lövőhelyzetbe 10 méterre a zágrábi kaputól, az elvetődő Grbic megfogta a labdát.
83. perc: Ndockyt remek cselek után gurított vissza az alapvonal közeléből, Jugovic lőtt az ötös jobb sarkáról, de mellé.
80. perc: A párhuzamos meccsen potyognak a gólok, a Rijeka 4–2-re vezet.
78. perc: Pilj remek lövését a levegőben úszva védte ki Grbic.
69. perc: Jugovic
vállalta el a lövést 18 méterről, és a labda nem sokkal zúgott el a jobb kapufa mellett.
59. perc: Ez a gyors gólváltás nem változtatott a helyzeten, még mindig a Rijeka áll a második helyen.
58. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ OSIJEK! Ndockyt adott középre, egy fejen megcsúszott a labda, éppen Maric elé, aki 9 méterről kegyetlenül kilőtte a jobb fölsőt. 1–1
53. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A LOKOMOTIVA! A bal oldalon indult az akció, Kastrati gurított vissza, érkezett Uzuni, a lövése kijött Ivusicról, éppen a közelben ólálkodó Jakic elé, aki 3 méterről a bal alsóba pörgette a labdát. 0–1
47. perc: Ezt megúszta a Lokomotiva! Bal oldali szöglet után Skoric fejelhetett 7 méterről, Grbic viszont kivételes reflexszel hárított.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs, ez egyik csapatnak sem ideális. 0–0
36. perc: Mance
indulhatott meg Kolingerrel a nyakán a Lokomotiva kapuja felé, előbb a védőbe lőtt, majd a kipattanót éles szögből tette kapura, Grbic azonban védett.
29. perc: Maric lőtt fordulásból a léc fölé 11 méterről.
27. perc: Ezalatt a Rijeka már két góllal vezet az erejét minden bizonnyal az osztályozóra tartogató Isztra ellen, vagyis ha ez a meccs döntetlennel ér véget, akkor az eszékiek lesznek a harmadikok.
25. perc: Eddig a Lokomotiva kezdeményezett többet, ami teljesen érthető is, hiszen a zágrábiak a döntetlennel semmiképpen sem lehetnek ezüstérmesek.
23. perc: Kastrati ívelésére mozdult a Fradiba szerződött Uzuni, de Ivusic bravúrral szögletre mentett előle.
18. perc: Tolic célozta meg 17 méterről a bal alsót. A kellemetlen labda nem lepte meg Ivusicot.
13. perc: Maric
tört be szépen a zágrábiak védővonala mögé, majd 3 méterről, éles szögből a bal alsót vette célba, de Grbic lábbal védett. Ez volt a hazaiak első lehetősége.
3. perc: Könnyelmű eszéki hazaadásra csapott le Tolic, de Ivusic jól figyelt, és időben mozdult ki a kapujából.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Osijek kék-fehér csíkos mezben, kék nadrágban, a Lokomotiva rózsaszín mezben és fekete nadrágban játszik.

A KÉT EGYÜTTES KEZDŐCSAPATA:
Osijek:
Ivusic – Silva, Majstorovic, Skoric, Talys – Lyopa, Ndockyt, Zaper, Jugovic – Mance, Maric.

Lokomotiva: Grbic – Kovacic, Mersinaj, Kolinger – Karacic, Celikovic, Jakic – Kastrati, Cokaj, Uzuni –Tolic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik