Ikszelt a DAC, a Slovan bebiztosította a bajnoki címét

Vágólapra másolva!
2021.05.15. 17:50
null
Trencsénben játszott döntetlent a Dunaszerdahely (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának 9. fordulójában az FC DAC 1904 Dunaszerdahely idegenben 1–1-es döntetlent az AS Trencínnel (Trencsén), míg a Slovan Bratislava 4–0-s győzelmet aratott Aranyosmaróton, így a pozsonyi együttes az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztossá tette a bajnoki címét.

FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
AS Trencín–FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1–1 (Corryn 90., ill. Beszkorovajnij 58.)
DAC: Schäfer András kezdett, a 76. percben lecserélték; Vida Mátét nem cserélték be; Kalmár Zsolt sérült, nem volt tagja a keretnek.

KORÁBBAN
Zlaté Moravce– Slovan Bratislava 0–4 (Strelec 26., 42., Henty 74., 75.)
Slovan: Holman Dávid kezdett, a 75. percben lecserélték.

A felsőház állása: 1. Slovan 68 pont (31 mérk.) – már bajnok, 2. DAC 62 (31 m.), 3. Trnava 54 (30 m.), 4. Zilina 48 (30 m.), 5. Zlaté Moravce 40 (31 m.), 6. Trencín 32 (31 m.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Míg a februári gólgazdag (3–3) találkozón Csák Máté vára alatt nagyon kellemetlen hűvös idő volt, ma kellemes, napos volt Trencsénben az időjárás. Amióta Németh Antal a DAC vezetőedzője, a sárga-kékek egyetlen egyszer sem játszottak ugyanabban az összeállításban. Ma két kénytelen változást eszközölt, kimaradt a Slovan ellen megsérült Blackman és Andzouana kettős.

A magyar játékosok közül a kezdőcsapatban továbbra is csak Schäfer András szerepelt, de hosszú idő után a kispadon Vida Máté is ott volt. Kalmár Zsolt is elkísérte a csapatot Trencsénbe, a lelátóról szurkolt társainak. A dunaszerdahelyi csapatkapitánynak már begyógyult a seb a lábán, a jövő hét elején sor kerül az újabb műtétre.

A DAC-nak a forduló előtt még matematikailag esélyük volt a bajnoki címre. A Slovan egy órával előbb kezdett, a félidőben már két góllal vezetett Aranyosmaróton. Így a sárga-kékek már úgy léptek pályára, hogy a bajnoki címet már a pozsonyi csapat bebiztosította. Végül a Slovan 4–0-ra győzött, Holman Dávid a 75. percig volt a pályán, a Mol Fehérvár és a Puskás Akadémia korábbi támadója, Ezekiel Henty pedig csereként beállva egy perc leforgása alatt két gólt szerzett.

A trencséni találkozó elején érezhető volt, hogy a vendégcsapat nincs hozzászokva a műfűnek. A hazaiak otthonosabban mozogtak, Ikoba lövését kellett Jedlickának fognia. A másik oldalon Schäfer András nevéhez fűződött az első veszélyes vendéglövés.

A 27. percben Niculaescu a hálóba juttatta a labdát, de lesállás előzte meg az átadást. Ezután a moldovai támadó már szabályos gólt szerezhetett volna, de rosszul találta el labdát. Még a szünet előtt vezethetett volna a DAC, de Ramirez óriási helyzetben csak a kapusba lőtte a labdát.

Egy óra játék után vezetéshez jutott a vendégcsapat. Davis mértani pontos beadását Beszkorovajnyj bólintotta a kapuba. Ez volt az ukrán védő első bajnoki gólja a DAC mezében. A trencséniek fokozták a nyomást, vagdosták a labdákat a vendégek tizenhatosába. Egészen a ráadásig jól állta a sarat a dunaszerdahelyi védelem, amikor egy bal oldali beadás után Corryn kiegyenlített.

,,Az első félidőben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. A szünetben változtattunk a játékrendszerünkön, a fordulás után feljavultunk. Megszereztük a vezetést, de végül a ráadásban a hazaiak kiegyenlítettek. Szomorú vagyok, hogy az utolsó pillanatban úszott el a győzelmünk. Ha mindent összeveszek igazságos döntetlen” – mondta Németh Antal, a DAC vezetőedzője, aki eddig négy meccsen irányította a Dunaszerdahelyt. három győzelem és egy döntetlen a mérlege.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a DAC 1–1-es döntetlent játszott a Trencsénnel.

90. perc: Két perc a ráadás.

90. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A TRENCSÉN! Madu bal oldali félmagas beadása után a hosszú oldalon előrevetődő Milan Corryn az öt és felesen belülről a kapuba fejelte a labdát. 1–1

86. perc: Balic hagyta el a pályát, Müller állt be a helyére a vendégeknél.

76. perc: Beszkorovajnijt kell az oldalvonalon kívül ápolni.

76. perc: Schäfer helyére Njie érkezett a dunaszerdahelyieknél.

74. perc: Madu kapott sárga lapot.

72. perc: Gazi helyére Corryn állt be a hazaiaknál.

68. perc: Cserélt a DAC, Moumou érkezett Divkovic helyére.

58. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A DAC! Balic bal oldali beadása után Davis ért bele a labdába, amelyet végül a védőjét megelőző Danilo Beszkorovajnij hét méterről a bal alsó sarokba csúsztatott. 0–1

49. perc: Ramírez kapott sárga lapot.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a DAC kezdte a második félidőt.

A szünetben cseréltek a dunaszerdahelyiek, Nicolaescu helyére Nebyla állt be.

A Slovan Bratislavda 4–0-ra nyert Aranyosmaróton, így egy fordulóval a bajnokság zárása előtt bebiztosította a bajnoki címét.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

43. perc: Ikoba lövése után Jedlicka védett, de a korábbi ZTE-csatár már amúgy is lesről indult.

38. perc: Egy bal oldali beadás után hét méterről Ikoba fejelte a kapu mellé a labdát.

36. perc: Helyzet! Ramírez lépett ki nagy helyzetben, két védőt is maga mögött hagyott, majd a tizenhtaoson belülről, nagyjából 13 méterről jobbal lőtt, de Kukucka jól zárta a szöget, és védett.

30. perc: Nicolaescu lőhetett ígéretes helyzetből, de nem találta el a kaput.

27. perc: Ramírez passza után Nicolaescu hiába küldte közelről a kapuba a labdát, lesen helyezkedett a beadás pillanatában, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

17. perc: Ghali lőtt kissé balról, de Jedlicka könnyedén védett, ki sem pattant a kapusról a labda.

12. perc: Újabb trencséni próbálkozás, ezúttal a tizenhatoson kívülről, Jedlickának azonban nem okozott gondot a lövés hatástalanítása.

11. perc: Majdnem! A hazaiak röviden szabadítottak fel, így Schäfer kísérletezhetett kapásból, 17 méterről, lövése után pedig csak centikkel suhant el a jobb oldali kapufa mellett a labda.

8. perc: Védés! Ikoba kissé balról, 10 méterről, ballal tüzelt, de a jobb alsó sarokba tartó labdát Jedlicka szögletre nyomta.

6. perc: Balic szabadrúgása után a tizenhatoson belül Schäfer csúsztatott, majd Kruzliak fejelte a kapu mellé a labdát.

4. perc: Gazi próbálkozott meg egy csellel, de nem tudott betörni a tizenhatoson belülre, Davis megállította.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Sommer, D. Kruzliak, Beszkorovajnij, Davis – Divkovic, Schäfer, Balic, Taiwo – Nicolaescu, Ramírez. Cserék: Száraz (k), Horváth A., J. Müller, Brunetti, Vera, Njie, Vida M., Nebyla, Moumou.

Ha a listavezető Slovan Bratislava ma nyer Aranyosmaróton, akkor az utolsó kör eredményeitől függetlenül bebiztosítja a bajnoki címét.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az AS Trencín–FC DAC 1904 Dunaszerdahely mérkőzés a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 9. (utolsó előtti) fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Fortuna Liga utolsó előtti fordulójában a DAC Trencsénben lép pályára, és még van matematikai esélye a bajnoki címre.

„Mi erről nem beszélünk – mondta lapunknak a Bernd Storckot váltó Németh Antal vezetőedző. – Amióta én vezetem a csapatot, azt mondom a srácoknak, csak magunkkal törődjünk, tegyük biztossá a második helyet. Ez megtörtént. Ennek ellenére a játékosaim a héten sem engedtek ki. Ami a bajnoki címet illeti, matematikailag minden lehetséges, de érdekes lenne, ha a szombat után is maradna esély rá.”

A felsőház állása a 9. forduló előtt: 1. Slovan 65 pont, 2. DAC 61, 3. Trnava 54, 4. Zilina 48, 5. Zlaté Moravce 40, 6. Trencín 31

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik