FIFA: újabb ügyben nyomoznak Joseph Blatter ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 17:53
null
Ismét nyomozást indítottak Blatter ellen (Fotó: AFP)
Újabb ügyben nyomoznak Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnöke ellen hazájában, Svájcban.

 

A szövetségi ügyészség szerint 2010-ben Blatter utasítására a FIFA 1 millió dollárt adott kölcsön Trinidad és Tobago labdarúgó-szövetségének. A kamatmentes kölcsönre nem kötöttek biztosítást, később pedig ajándéknak minősítették, így a karibi ország sportági szervezetének nem kellett visszafizetnie.

A május közepén indult ügyben további két korábbi FIFA-tisztségviselő – Jérome Valcke főtitkár és Markus Kattner pénzügyi igazgató – is gyanúsítottként szerepel.

Svájcban és az Egyesült Államokban évek óta tartanak azok a büntetőeljárások, amelyek vádlottjai között van Blatter, valamint a FIFA korábbi alelnöke, a trinidadi Jack Warner is. A 84 éves Blatter konzekvensen tagadja, hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna elnökként. A nemzetközi szövetség etikai bizottsága ennek ellenére hat évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, ami jövő októberben jár le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik