FIFA: Dél-Amerika is Infantino mögé áll a tavaszi elnökválasztáson

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 12:09
null
Infantino a harmadik ciklusára készül (Fotó: AFP)
A márciusi elnökválasztás előtt Gianni Infantino támogatókat keres magának a szavazás megnyeréséhez. A The Athletic szerint az elnök már megszerezte az Afrikai Labdarúgó-szövetség támogatását, most pedig a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetségét is sikerült (CONMEBOL).

A CONMEBOL tagállamai egyhangúlag fogják támogatni Infantinót, amelynek az is célja, hogy a 2030-as világbajnokság rendezésére vonatkozó pályázat elbírálásakor a dél-amerikai pályázatot támogassa az elnök. A tervek szerint egy Uruguay-Argentína-Paraguay-Chile pályázatot nyújtanának be (ekkor lesz 100 éve, hogy az első világbajnokságot megrendezték Uruguayban, amelyet a házigazdák éppen Argentína ellen nyertek meg).

A kandidálási időszak még nem kezdődött el. Ahogyan korábban megírtuk, az ibériai spanyol-portugál rendezés mellé beszállt Ukrajna is, ezentúl más jelöltek is tervezik a kandidálást (Szaúd-Arábia-Egyiptom-Görögországról is van szó, de a jelentkezés még nincs véglegesítve).

A CONMEBOL támogatásának megszerzése azért is fontos Infantinónak, mert az utóbbi időben nézeteltérések alakultak ki a felek között a versenynaptár megváltoztatásának módját illetően. A CONMEBOL ellenezte Infantino tervét, miszerint kétévente rendeznének világbajnokságokat, ahogyan az UEFA is, ezért a két kontinentális szövetség megegyezett, hogy kontinenstornájuk győztesei játszanak egy külön döntőt, amelyet idén a Wembleyben Argentína nyert meg Olaszország ellen, a női tornák győztesei pedig áprilisban találkoznak egymással szintén Londonban.

Infantinót 2019-ben már újraválasztották, ez lehetne a harmadik ciklusa FIFA-elnökként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik