Eb 2024: példamutató magatartást kérnek a kapitányoktól a játékvezetők

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 14:10
Vincenzo Montella, a törökök szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Példamutató magatartást várnak el a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak szövetségi kapitányaitól a játékvezetők, akiknek lehetőségük lesz büntetni az edzőket, ha nem megfelelően viselkednek – hangzott el az európai szövetség (UEFA) által szervezett düsseldorfi munkaértekezleten.

„A játékosok követnek téged, és ha te nyugodt vagy, a játékosok is nyugodtabbak” – mondta az Eb-n szereplő csapatok trénereinek tartott előadásán Roberto Rosetti, az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője.

Az olasz exbíró felhívta a figyelmet: szeretnék elkerülni azt, hogy feleslegesen lapokat kelljen osztogatniuk, elsődleges céljuk, hogy megóvják a játék pozitív képét.

„Keményen fel fogunk lépni az egyértelmű esetekben, mert ezeknek az elkerüléséért tennünk kell valamit. Ugyanakkor ebben a munkában számítunk rátok, mert rendkívül fontosak vagytok nekünk” – jelentette ki kollégái nevében Rosetti.

Az UEFA április végéig akarja megnevezni azokat a bírókat, akik ott lehetnek a németországi kontinenstornán. A kiválasztott játékvezetők aztán május 13. és 16. között Frankfurtban speciális oktatáson vesznek részt. A videobírók Lipcséből dolgoznak majd az Eb alatt, és a szabályok értelmében csak akkor avatkozhatnak majd be, ha a pályán lévő bírók egyértelműen rossz döntést hoznak – állította Rosetti.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A magyar válogatott a házigazda németek mellett a skótokkal és a svájciakkal találkozik a csoportkörben.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik