FFT: tündöklés és bukás – az Anzsi Mahacskala-sztori

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.22. 15:24
Szupersztár igazolások, európai címek és első osztályú utazások álma látszott valóra válni a milliárdos tulajdonos jóvoltából, de Dzsudzsák Balázs egykori klubja, az Anzsi most az orosz harmadosztályban küzd a túlélésért.

Képzeld csak el, hogy fiatal játékosként próbálsz bizonyítani egy szerényebb helyi klub kötelékében, ami valószínűleg nem fog világhírnévre szert tenni. Persze csak addig, amíg egy varázslatos éjszaka során át nem alakul, hogy onnantól kezdve mágnesként vonzza a világsztárokat, és helyet követeljen magának a BL-ben.

Ali Gadzsibekovval pontosan ez történt. Elmondása alapján az Anzsi Mahacskala akkoriban olyan volt, mint egy valóra vált tündérmese. Amikor a milliárdos Szulejman Kerimov megvette az Anzsit 2011-ben, Gadzsibekov, a 21 éves helyi srác éppen lehetőséget kapott, hogy bemutatkozzon az orosz klub felnőttcsapatában. Akkor még senki sem sejtette, hogy milyen kalandok előtt állnak.

A szerény dagesztáni csapat mesébe illő szárnyalása két és fél évig tartott, elit igazolások, méregdrága Bugattik, testőrök, pénzzel teli táskák... és hirtelen, csúfos bukás jellemezte.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik