FFT-könyvklub: Vinnie Jones önéletrajzi kötete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 14:53
Ez megindító meccs volt – az FA-kupa-győztes profi labdarúgóként és hollywoodi filmsztárként két szakmában is a csúcsra jutó Vinnie Jones meséli el nem mindennapi életét.


Tökéletesebb, kifejezőbb címet nem is adhatott volna önéletrajzi könyvének Vinnie Jones. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső kultuszfilm legvégén hangzik el ez a mondat, legalábbis a magyar forgalmazásban: „Megindító meccs volt”. (Az angol eredeti, az „It's been emotional” jóval kevésbé érzékletes.)

Az angol futball és a hollywoodi filmgyártás – hazánkban még a mai napig nem eléggé kultivált – legendája, Vinnie Jones életét mesterien összefoglalja: benne van a futball, benne van a talán legemlékezetesebb filmjének valószínűleg legemlékezetesebb mondata, és legfőbbképpen annak üzenete: hogyan kell leélni egy csodás, tartalmas és kalandos életet.

Keveseknek adatik meg világra­szóló pályafutás, hát még kettő! Vinnie Jones viszont megcsinálta: híres-hírhedt profi futballistából lett még híresebb és imádott hollywoodi filmes sztár. Futballistaként egyebek mellett FA-kupa-serleg díszeleg a vitrinjében, és volt a walesi válogatott csapatkapitánya is (a nagyapja származása révén játszhatott angolként a walesi csapatban), s színészként több mint hatvan film áll a háta mögött.

A FourFourTwo film- és könyvklubjában ajánlja Vinnie Jones könyvét a karanténban töltött hosszú órák vidámabb eltöltéséhez!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik