FFT: a százéves azeri–örmény konfliktust a futballpályán sem lehet feloldani

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.14. 16:13
Most, hogy kiújult a konfliktus Azerbajdzsán és Örményország között, s újra mindennap vér folyik Hegyi-Karabahért, érdemes elővenni a FourFourTwo magazin 2012-es cikkét, amely bemutatja a két ország konfliktusát és közös futballmúltját!

Kardélre hányt szurkolók a stadionban, mint Egyiptomban? Nem. Brutális utcai összecsapások, mint egy Dinamo Zagreb–Partizan meccs után? Nem. Ropogó petárdatűz, mint egy athéni rangadón? Dehogy! Itt már egymásnak sem engedik a két felet. Semleges helyszínen még csak-csak megmérkőznek egymással, de egymás földjére nem tehetik a lábukat. Sajátos területvédekezés a Kaukázusban a XXI. században.

2010 óta érvényben van a szabály az UEFA-nál: sem válogatottak, sem klubcsapatok esetében nem kerülhet sor örmény–azeri futballmérkőzésre, mindaddig, amíg a két ország megnyugtatóan békét nem köt egymással. Attól pedig most nagyon messze vagyunk...

Az azeri–örmény konfliktus futballhátterét és a két ellenséges ország közös futballmúltját bemutató cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik