FFT: a brazil siker képlete: Romário+Bebeto=győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 18:01
A brazil válogatott „ördögi párosa” ellenséges hangulatban érkezett az 1994-es világbajnokságra, de a közös célért mindent feláldozva végül különleges társak lettek.

Aki útban a világbajnokságra nem hajlandó két csapattársa mellett helyet foglalni a repülőgépen, azt könnyen a kicsinyesség koronázatlan királyává lehetne avatni. Ha Bebeto és Müller nem ismerte volna annyira alaposan Romáriót, minden bizonnyal megsértődtek volna.

Elvégre ugyanarról a fickóról beszélünk, aki a futballpályán, élő televíziós közvetítés keretében házasodott össze 17 éves barátnőjével, és aki négy meccsre szóló eltiltást kapott a Barcelonánál, miután megpofozta a Sevilla középpályását, Diego Simeonét.

Az 1994-es világbajnokság előtt ugyanez a gólerős csatár sikertelenül győzködte Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitányt, hagyja ki Müllert a keretből, hogy helyette régi barátja, Edmundo bekerülhessen. Akkor egyébként Romáriót is emlékeztetni kellett arra, csak egy hajszál választotta el attól, hogy ő maradjon ki a keretből.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik