Felkészülés: a DAC kapusa lehúzta a rolót a Slovan ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 20:19
null
Hahn János támadja a Slovan kapusát (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC 0–0-s döntetlent játszott a pozsonyi Slovannal előkészületi mérkőzésen. A találkozót a MOL Akadémián rendezték, biztonsági okokból nézők nélkül.

 

Aktívan kezdett a DAC, melynek kispadján először foglalt helyet az új pályaedző, Borbély Balázs, aki az elmúlt három évben a Ferencvárosnál tevékenykedett. Tudatos támadásokat vezetett a hazai csapat, de hiányzott a lövés és az utolsó pontos átadások. A vendégek – akiknél Holman Dávid viselte a csapatkapitányi karszalagot – veszélyesebbek voltak, csak a remekül védő Veszelinov Dánielnek köszönhették a sárga-kékek, hogy érintetlen maradt a hálójuk. A magyar U21-es válogatott kapusa három góltól is megmentette a csapatát.

A szünet után Szánthó Regő harminc méterről leadott bombaerős lövése a lécen csattant. Ezután nagyon sokat cseréltek a csapatok, pályára lépett az ETO FC játékosa, Vitális Milán is. Folytatódott a harcias, jó színvonalú találkozó, a 83. percben Adler az üres kapu előtt állt, de a Slovan svájci csatára a bal kapufa mellé küldte a labdát. Gól nélkül ért véget a mérkőzés.

A hazaiaknál Veszelinov Dániel, Hahn János és Szánthó Regő az 59. percig volt a pályán, Balogh Norbert végigjátszotta a második félidőt, Vitális Milán a 70. percben állt be, Szendrei Ákos és Kalmár Zsolt nem játszott. A pozsonyiaknál Holman Dávid a 74. percig futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik