DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2022.06.22 20:19 Frissítve: 2022.06.22 20:24

Felkészülés: a DAC kapusa lehúzta a rolót a Slovan ellen

A DAC 0–0-s döntetlent játszott a pozsonyi Slovannal előkészületi mérkőzésen. A találkozót a MOL Akadémián rendezték, biztonsági okokból nézők nélkül.

Hahn János támadja a Slovan kapusát (Fotó: Lelkes Ernő)

 

Aktívan kezdett a DAC, melynek kispadján először foglalt helyet az új pályaedző, Borbély Balázs, aki az elmúlt három évben a Ferencvárosnál tevékenykedett. Tudatos támadásokat vezetett a hazai csapat, de hiányzott a lövés és az utolsó pontos átadások. A vendégek – akiknél Holman Dávid viselte a csapatkapitányi karszalagot – veszélyesebbek voltak, csak a remekül védő Veszelinov Dánielnek köszönhették a sárga-kékek, hogy érintetlen maradt a hálójuk. A magyar U21-es válogatott kapusa három góltól is megmentette a csapatát.

A szünet után Szánthó Regő harminc méterről leadott bombaerős lövése a lécen csattant. Ezután nagyon sokat cseréltek a csapatok, pályára lépett az ETO FC játékosa, Vitális Milán is. Folytatódott a harcias, jó színvonalú találkozó, a 83. percben Adler az üres kapu előtt állt, de a Slovan svájci csatára a bal kapufa mellé küldte a labdát. Gól nélkül ért véget a mérkőzés.

A hazaiaknál Veszelinov Dániel, Hahn János és Szánthó Regő az 59. percig volt a pályán, Balogh Norbert végigjátszotta a második félidőt, Vitális Milán a 70. percben állt be, Szendrei Ákos és Kalmár Zsolt nem játszott. A pozsonyiaknál Holman Dávid a 74. percig futballozott.

2022.07.03 12:21:19

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.07.01 23:57:43

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A jó centert ma is elsősorban az ösztönösség, mozgás, pontos befejezés hármassága jellemzi, amelyek egy bizonyos szint felett taníthatatlanok – ha egyáltalán nem alapból belülről kellene fakadniuk. Az egyre inkább technikai központú futballvilágban az akadémiai rendszerbe sem illeszthető be az ő képzésük, így aztán a mai kilencesek sokkal inkább a természetes tehetségüknek vagy a véletlennek köszönhetően kerülnek elő.

2022.06.30 15:38:06

Minden más foci THURY GÁBOR

A Taps, szénsav, Ferencváros jóval több gegparádénál: a geg a szóda, az alapot a fradizmus adja.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?