BL: az FTC után a Young Boys is 4–1-gyel hangolt a playoffra

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 20:18
null
Vincent Sierro fontos gólt szerzett Kolozsváron (a képen ezt ünnepli), és betalált szombaton is (Fotó: AFP)
A Young Boys könnyed kupasikerrel melegített a Ferencváros elleni BL-playoffra: a meglehetősen tartalékosan kiálló berni csapat 4–1-re nyert a hatodosztályú FC Littau vendégeként a labdarúgó Svájci Kupa szombati játéknapján.

 

A Young Boys Faivre – Hefti, Bürgy, Zesiger, Maceiras – Spielmann, Sierro, Rieder, Szulejmani – Kanga, Mambimbi összeállításban kezdett. Közülük csak hárman (Faivre, Hefti, Zesinger) voltak tagjai a kolozsvári CFR elleni BL-selejtező-visszavágón kezdő tizenegynek, öten (Rieder, Maceiras, Mambimbi, Sierro, Kanga) csereként játszottak (többségükben néhány percet) a keddi BL-meccsen.

A második félidő kezdetén beállt a keddi kezdők közül Aebischer és Garcia is (előbbi gólt is szerzett), Camara, Elia és Siebatcheu a kispadon maradt, Moumi Ngamaleu, Fassnacht és Martins nem volt a benevezettek között.

A beszámolók szerint a hatodosztályú amatőrök a mezőnyben méltó ellenfelei voltak a svájci bajnoknak, azonban a legfontosabb területeken, a 16-osokon belül érezhető volt a jelentős tudásbeli különbség. Az új szerzemény Aka Kanga lőtte az első gólt, az általában csereként számításba vett, ezúttal csapatkapitány Vincent Sierro emelte be a másodikat, majd a szünet után betalált Michel Aebischer és Cédric Zesiger is, a hazaiak a legvégén szépítettek.

A svájci bajnoki címvédő a bajnokságban egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll, a BL-selejtezőben a Slovan Bratislaván és a CFR-n is egy-egy győzelemmel és döntetlennel jutott túl.

A Young Boys–Ferencváros BL-playoffpárharc első mérkőzését augusztus 18-án, szerdán 21 órai kezdettel Svájcban rendezik meg, a visszavágó augusztus 24-én, kedden 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

SVÁJCI KUPA, 1. FORDULÓ
FC LITTAU (VI. oszt)–YOUNG BOYS 1–4 (0–2)
Gólszerző:
Izzo (90.), ill. Kanga (17.), Sierro (42.), Aebischer (52.), Zesiger (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik