Belgium: nagyot bulizott az Eupen, Bernd Storck is színpadra lépett – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 11:08
Vasárnap közönségtalálkozót tartott a belga labdarúgó-bajnokság rajtjára készülő KAS Eupen. Az autogramosztással, szurkoló–játékos beszélgetésekkel színesített rendezvény remek hangulatban telt, a csapat közös éneklése alkalmából Bernd Storck vezetőedző is színpadra lépett, és stábja tagjaival diktálta a ritmust.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A RENDEZVÉNYRŐLEGY KIS ÍZELÍTŐ A RENDEZVÉNYRŐL

 

Bernd Storck a 2021–2022-es idény végeztével lett az Eupen vezetőedzője, és a csapat legutóbbi helyezését – 15., négy ponttal az osztályozó pozíció előtt – figyelembe véve alighanem a gondmentes bennmaradásra épül a megbízatása.

A korábbi magyar szövetségi kapitány ezt megelőzően már három belga csapatnál edzősködött, de az Eupen az első, amelyikkel végigcsinálhatta a felkészülést.

A Mouscront és a Cercle Bruges-t nehéz helyzetben vette át idény közben, majd sikeresen az élvonalban tartotta, viszont a Genkkel nem sikerült az érdemi előrelépés: a 2021-es ezüstérmes a 8. helyen állt Storck tavaly decemberi kinevezésekor, ott is fejezte be az alapszakaszt, és a playoffban nem tudta kiharcolni az európai porondra lépést.

A belga élvonalbeli bajnokság a július 22–24-i hétvégén kezdődik, az Eupen a Charleroi vendégeként rajtol.

Bernd Storck az Eupen egyik nyári edzésén (Fotó: AFP)
Bernd Storck az Eupen egyik nyári edzésén (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik