Afrikai BL: egy bomba, meg egy kontra – a Wydadé a trófea

Vágólapra másolva!
2022.05.30. 22:58
null
El-Mutaradzsi (középen) döntötte el a döntőt (Fotó: AFP)
Hétfő este Casablancában játszották az Afrikai Bajnokok Ligája aktuális kiírásának döntőjét, amelyet a hazai pálya előnyét élvező marokkói Wydad AC nyert meg a sorozat rekordbajnoka, a 10-szeres győztes és címvédő egyiptomi al-Ahli ellen.

A casablancai V. Mohammed Stadionban rendezett mérkőzést a hazai pályáján játszó Wydad kezdte jobban, alig negyedóra játék után Zuhar el-Mutaradzsi óriási bombagóljával megszerezte a vezetést. A hátrányba kerülő al-Ahli játékosai az első félidő hátralévő részében is jóval többet birtokolták a labdát, de nem tudtak kaput eltaláló lövést felmutatni az első 45 percben.

EL-MUTARADZSI ELSŐ GÓLJA

Biztosak lehetünk benne, hogy az egyiptomiak öltözőjében sok minden elhangzott a szünetben, csak éppen az nem, ami a második játékrész második percében történt: gyors marokkói kontra végén az akciót végig kísérő el-Mutaradzsi passzírozta a labdát a kapuba.

EL-MUTARADZSI MÁSODIK TALÁLATA

A folytatásban ugyan már néhányszor sikerült az egyiptomiaknak is kaput eltaláló lövést felmutatniuk, ám a szépítéstől is távol álltak, nemhogy az egyenlítéstől, így a Wydad játékosai emelhették magasba a serleget.

A Wydad ezzel 1992 és 2017 után harmadszor hódította el a legrangosabb afrikai trófeát.

AFRIKAI BL, DÖNTŐ
Al-Ahli (egyiptomi)–Wydad AC (marokkói) 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik