A Víziló csoport – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 23:03

Edit, aki eddig Balatonvilágoson dolgozott pincérnőként, a nyártól egy szemesi grillezőben fogadja a vendégeket – kapott egy ajánlatot, amelyre igent mondott. Néhány kollégánk nemrégiben egy újonnan induló sportoldalhoz csatlakozott, elköszöntek tőlünk, fájó szívvel búcsúztunk. De ugye a sport világában dolgozunk: sokszor írtunk róla, hogy valaki kapott egy jó ajánlatot, amelyet elfogadott, és most közelről átélhettük, milyen is ez – miközben a brazil és a portugál futball tudora, Gyenge Balázs visszatért hozzánk. A. Földi Levente a Mézes Mackó óvoda Tücsök csoportjába járt eddig, ám szombat délelőtt hallottam, hogy a szülők változtatásra szánták el magukat, a kissrác ezentúl a Víziló csoportban folytatja „tanulmányait”. Szóval, megnyugtattam Cristiano Ronaldót, nem ő az egyetlen, aki fontos döntésre, váltásra szánta el magát, persze nem tenném fel az álnaiv kérdést: a felsoroltak közül melyik hír korbácsolta a legnagyobb hullámokat?

A portugál futballista, mint arról többször is beszámoltunk, Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását, ugyanakkor lehangoló megfigyelni, minden vele kapcsolatos hír milyen hatást vált ki az emberekből. Sorra jönnek a kommentek, hogy miért így viselkedik, miért ott futballozik, miért arra költi a pénzét, amire költi, meg úgy egyáltalán – egyik kedvencem Simi, aki minden róla szóló hír alatt kifejti álláspontját a 196-szoros válogatott játékosról. Számomra felfoghatatlan, hogy fér el ennyi gyűlölet egyetlen emberben, akinek nem létező futballkarrierje hasra esésből és kihagyott helyzetekből állt, de ettől még fennhangon és folyamatosan kioktatja Ronaldót, hogy mi lenne a teendője. Az a furcsa benyomása lehet az embernek, hogy nagyon sok szurkolónak talán nem CR a problémája, csak a saját félresikerült életük kudarcai okozta stresszt, keserűséget vezetik le egy emberen, akit csak a tévében látnak.

Igaz, nehezen válaszolnak arra kérdésre: pontosan mi a baj Cristiano Ronaldóval? Túl sok gólt rúgott? Túl sokat edzett? Túl sokat tett azért, hogy megvalósítsa gyerekkori álmait? Sokkal több akaraterő van benne, mint bennünk. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy olyan futballistáról beszélgetünk, aki február 5-én már a 38. életévét tölti be, és ha a szaúdiak azzal csábították magukhoz, hogy legyen a 2030-as labdarúgó-vb arca, segítsen nekik elnyerni a rendezési jogot – azzal mi a baj? Tanulságos és izgalmas összeállítás készült a pénzügyeiről címlapsztorinkban, nincsenek kétségeim, hogy az elvakult gyűlölködők hogy reagálnak, miközben nagyon bízom benne, hogy a Víziló csoportban is minden rendben lesz.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik