A Puskás-stadion és CR az űrben – 8 név, amelyre így is emlékezni fognak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.27. 09:36
A spanyol sportnapilap, a Marca nyolc olyan futballistát gyűjtött össze, akinek a neve már nem csak a labdarúgással forrt egybe az elmúlt években-évtizedekben. A listán szerepel többek között Puskás Ferenc, David Beckham és Cristiano Ronaldo is.
8. Andrés Iniesta

A Barcelona világ- és Európa-bajnok középpályásának saját borászata van, amelynek már Magyarországon is nyitott boltot. A Bodega Iniestát a futballista és családja üzemelteti egy 110 hektáros területen Fuentealbillában. Háromféle borral vannak megtöltve a hordók: a „Bolond szív" fantázianevű könnyű fehérrel, egy testes vörösborral, és a kislányáról elnevezett „Valeria" chardonnay-vel.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
7. Diego Maradona

Az argentin bajnokságban szereplő Argentinos Juniors a legendás labdarúgóról nevezte el a stadionját. A 24 ezer fő befogadására alkalmas Estadio Diego Armando Maradona 2004-ben kapta a nevét a klub korábbi játékosáról, aki ezen a pályán vált élvonalbeli focistává.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
6. David Beckham

A korábbi angol válogatott középpályásnak saját parfüm- és ruhamárkája van, de csak kevesen tudják, hogy Kínában óvszert is elneveztek Beckhamről. Egy cég úgy gondolta 2008-ban, hogy jó ötlet a futballsztár nevével és arcképével árusítani a fogamzásgátló eszközt.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
5. George Best

Az északír főváros, Belfast kisebbik repülőterét 2006-ban nevezték el a Manchester United legendás labdarúgójáról. A belvárostól csak öt kilométerre található, évente csaknem két és félmillió utast fogadó légikikötő korábban szimplán Belfast Városi Repülőtér néven működött.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
4. Josef Bican

A 20. század egyik leggólerősebb csatáráról 1998-ban neveztek el egy aszteroidát, ezzel tisztelegve nagysága előtt. Az osztrák, majd csehszlovák válogatott csatár 1913-ban született és 2001-ben hunyt el.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
3. Cristiano Ronaldo

A háromszoros portugál aranylabdás neve is felkerült az égboltra. Idén nyáron a Lisszaboni Egyetem nemzetközi tudósokból álló csillagászati kutatócsoportja világraszóló felfedezést tett: megtalálták a valaha volt legfényesebb galaxist, amelyet stílszerűen Cristiano Ronaldóról neveztek el. Az emberiség által ismert legfényesebb távoli galaxis eddig a Himiko volt – a portugáliai egyetem kutatócsoportja most ennél háromszor fényesebbet talált, s (többek között a CBS és a Marca szerint is) Cristiano Ronaldo után a CR7 nevet adta neki, amely a Cosmos Redshift 7 rövidítése.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
2. Matt Le Tissier

Szépen ereszkedjünk vissza az űrből, de csak a sztratoszféra és a troposzféra közé. A Flybe nevű brit légitársaság a Southampton csapatának egyik szponzora, és nevezetes arról, hogy néhány repülőgépükre a klub játékosainak életnagyságú poszterét tette. Az elsők között volt a „szentek” legendás csatára, Matt Le Tissier, aki hűségéért – a klub színeiben 443 bajnoki mérkőzésen 161 gólt szerzett – cserébe kapta ezt az ajándékot. Azóta Kevin Keegan és a fiatalon végbélrákban elhunyt Adam Stansfield is felkerült egy repülőgép oldalára.

Forrás: marca.com
Forrás: marca.com
1. Puskás Ferenc

A Puskás Ferenc Stadion 2002. április 2-án a magyar labdarúgás legnagyobb játékosának 75. születésnapján kapta meg hivatalosan a mai nevét. A legendás arénában a sportesemények mellett koncerteket is rendeztek. Az elmúlt tizenhárom évben fellépett többek között a Metallica, a Rolling Stones és Robbie Williams. A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései mellett Bajnokok Ligája-, Európa-liga-, UEFA-kupa-, és NB I-es összecsapásokat is rendeztek – 2013-ban például a Ferencváros ideiglenes hazai pályája volt, amíg építették a Groupama Arénát. A Puskás-stadion bontása 2016-ban kezdődik és jövőre indul a helyén az új létesítmény építése is. A munkálatok legkésőbb 2019-re befejeződnek.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós
Forrás: Új Puskás Ferenc Stadion
Forrás: Új Puskás Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik