Orosz–ukrán háború: több száz menekültnek segít a tarpai fociakadémia

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 20:00
null
A tarpai futballpálya békeidőben (Fotó: tarpasc.hu)
Ha kell tolmácsként is segít a tarpai futballakadémia névadója, a korábban a Nyíregyházát, a DVTK-t és a Stadlert is irányító Sándor István – legalábbis ezt derül ki az Index helyszíni riportjából. Több száz az ukrán–magyar határon át érkezett menekültnek ad ideiglenes szálláshelyet a határ menti településen a Sándor István Labdarúgó Akadémia. A tábort csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta, aki Sándor István segítségével váltott pár szót az egyik Zaporizzsjéből érkezett családdal is.

 

 

Mint az Index helyszíni beszámolójából kiderül, békeidőkben aligha elképzelhető, új funkciót kapott a Tarpán működő régiós futballakadémia: az öltözőépületeket, a tornatermet, a pálya környékén felállított sátrakat a Kárpát-aljáról és Ukrajnából érkezett menekültek fogadására alakították át és ki.

Sándor István (Fotó: Tumbász Hédi)
Sándor István (Fotó: Tumbász Hédi)

A Sándor István Labdarúgó Akadémiát csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta. A kormányfő a többi között egy Zaporizzsjéből érkezett családdal is beszélgetett – írta meg a hírportál. A kommunikációban az akadémia névadója, a Csepéről származó, a kilencvenes években a többi között a Nyíregyházát, a Diósgyőrt, a Stadlert és a BVSC-t is irányító Sándor István tolmácsként segédkezett.

„Tarpát jól ismerem, mert ott az árvíz idején is meg kellett fordulnom, és szerencsére ismerek néhány embert, mert van ott egy futballakadémia-alközpont, amit most arra tudunk használni, hogy ott szállásoltuk el a gyerekeket meg a szüleiket. Jól jön most az elmúlt években épült mindenféle infrastruktúra” – idézték a miniszterelnököt.

A tarpai akadémián felállított ideiglenes szálláson több százan vannak, köztük 25 indiai egyetemista is, akik Harkivból menekültek el a harcok elől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik