PSG: furcsa közleményben reagáltak az UEFA vizsgálatára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 12:41
Mint arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Paris Saint-Germain ellen, hogy kiderüljön, a francia klub betartotta-e a pénzügyi fair play szabályait. A PSG pedig most reagált a hírre.

A párizsiak augusztus elején világrekordot jelentő 222 millió euróért szerezték meg a brazil Neymart az FC Barcelonától, majd a hónap végén átigazolták Kylian Mbappét az AS Monacótól 180 millió euróért, amellyel a francia tinédzser minden idők második legdrágább játékosa lett Neymar után.

„A vizsgálat a klub rekordigazolásaira fókuszál” – olvasható az UEFA pénteki közleményében.

A PSG most szintén közleményt adott ki, melyben reagált a hírre, és bár több mint duplájára emelték a transzferrekordot Neymarral, csodálkoznak, miért vizsgálják a pénzügyeiket…

„A klub meglepődött az UEFA közleményén, és nem értjük, miért indítottak ellenünk vizsgálatot. A Paris Saint-Germain folyamatosan egyeztetett a szövetség képviselőivel az átigazolási időszakban is, és a klub biztos benne, hogy megfelel a pénzügyi fair play szabályainak” – írják a párizsiak.

A PSG-nél hozzáteszik, várhatóan nagy bevételre tesznek majd szert a következő két átigazolási időszakban, így biztosan nem lehet gond a fair play szabállyal. Ez azonban azt jelenti, garantáltan távozik több klasszis is Párizsból a közeljövőben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik