Jose Mourinho kételkedik Manucho sikeres manchesteri jövőjében

Vágólapra másolva!
2008.02.05. 11:29
Jose Mourinho kétségeinek adott hangot az Afrikai Nemzetek Kupája egyik legnagyobb felfedezettjének, az angolai labdarúgó-válogatott első számú játékosának számító Manucho angliai pályafutásával kapcsolatban, noha elismeri, rendkívül tehetséges csatárt igazolt a Manchester United. A portugál tréner úgy véli, egyáltalán nem biztos, hogy töretlen marad a támadó fejlődése.
Manucho gólöröme Egyiptom ellen
Reuters
Manucho gólöröme Egyiptom ellen
Manucho gólöröme Egyiptom ellen
Reuters
Manucho gólöröme Egyiptom ellen

Manucho négy góllal segítette együttesét, amely hétfőn a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedett a címvédő Egyiptommal szemben. Manuchót a sikeres, három hetes próbajáték után szerződtették a „vörös ördögök”, akik a napokban kölcsönadták a Panathinaikosznak.

„Kétségeim lennének, ha arról kérdeznének, hogy Manucho játszik-e valamikor is a Manchester Unitedben – mondta a kontinenstornán az európai sportcsatorna szakértőjeként tevékenykedő Mourinho.

Az 1983. március 7-én született angolai támadó 1999 és 2002 között a Benfica de Luanda futballistája volt, tizenkét találkozón öt gólt szerzett. Az elmúlt hat évben a Petro Atléticót erősítette, 78 találkozón 34 alkalommal volt eredményes.

„Nem tudom, hogy olyan ütemű lesz a fejlődése, hogy bekerüljön a világ egyik legjobb csapatába. De az egyértelmű, hogy kiemelkedően tehetséges, és készen áll arra, hogy beilleszkedjen az európai futballba. Jó klubhoz kerül Görögországban, remek edzővel (Jose Peseiro) dolgozhat együtt, aki segítheti a fejlődését” – jelentette ki a Chelsea-től szeptemberben távozott portugál szakember.

Jose Mourinhót egyébként nem lepte meg, hogy az elmúlt években számos afrikai labdarúgó ért el szép sikereket Európában.

„Az afrikai játékosok őstehetségek. Olyan tálentummal rendelkeznek, amelyet megfelelő munkával és felügyelettel lehet kiaknázni. Gyémántok kerülnek a kezünk közé, de folyamatosan csiszolnunk kell őket” – jegyezte meg a sikertréner.

Mourinho szerint az afrikai futballisták különleges karakterrel bírnak.

„Könnyen megszerethetjük őket. Nagyszerűen alakult a kapcsolatom azokkal az afrikai labdarúgókkal, akikkel együtt dolgozhattam. Sajnos azért nem igazolhattam több afrikait a csapatomba, mert januárban játsszák az Afrikai Nemzetek Kupáját. Így három, négy vagy öt hétre is elveszíthettem őket, ez pedig nehézséget okozott volna”.

Manucho gólja Egyiptom ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik