Kétgólos veresége ellenére bekerült a fináléba a Grémio

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 09:09
Elsőként a Grémio jutott be a Libertadores-kupa döntőjébe: bár a Porto Alegre-i csapat 3-1-re kikapott a Santos otthonában, az idegenben lőtt góljuk finálét ért számukra. A másik ágon a Boca Juniors a kolumbiai Cucuta együttesével küzd majd.
Diego Souza gólja továbbjutást ért a Grémiónak
Reuters
Diego Souza gólja továbbjutást ért a Grémiónak
Diego Souza gólja továbbjutást ért a Grémiónak
Reuters
Diego Souza gólja továbbjutást ért a Grémiónak

A Grémio az első meccsen kétgólos győzelmet aratott a Santos ellen, a Sao Paulo-i együttesnek hazai pályán kellett javítania.

Ellenben a hazaiak a 23. percben még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis Diego Souza 23. percben eleresztett távoli lövésével nem tudott mit kezdeni Fabio Costa. A Santos hálóőre később kitett magáért, hiszen a gólszerző másik két helyzeténél bravúrral védett.

A Santos azonban nem adta fel, a félidő lefújása előtt Renatinho begyűjtött egy labdát a tizenhatosnál, majd a hálóba lőtt. A gólszerző a 60. percben hasonló szituációból már megszerezte a vezetést is.

A veterán Zé Roberto a hajrában 3-1-re növelte az előnyt, és hiába lelkesedett be a közönség, a továbbjutáshoz szükséges újabb találatot már nem tudta megszerezni a Santos. A Gremio bejutott a döntőbe, ahol ellenfele a Boca Juniors-Cucuta összecsapás győztese lesz. Az első mérkőzésen az esélytelenebbnek vélt kolumbiai csapat 3-1-es győzelmet aratott.

LIBERTADORES-KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Santos (brazil) - Grémio (brazil) 3-1 (1-1)
G: Renatinho (45., 60.), Zé Roberto (76.) ill. Diego Souza (23.)
Továbbjutott: a Grémio 3-3-mal, idegenben lőtt góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik