I. SZ.
2006.06.03 02:11 Frissítve: 2023.04.29 17:08
online

Grönholm eddig magabiztos

Marcus Grönholm mind a hat pénteki szakaszt megnyerte Görögországban, így magabiztosan vezeti az Akropolisz-ralit. A Ford pilótája szeretne ledolgozni vb-pontversenybeli hátrányából, de mivel a 31 pontos fórral büszkélkedő Sebastien Loeb a harmadik helyen áll az első nap után, a finn csak kis lépést tehet a francia felé. Persze ehhez be kellene fejeznie a versenyt.

Marcus Grönholm pénteken az összes szakaszt megnyerte, és úgy t?nik, ha végigmegy, gyôzni fog
Reuters
Marcus Grönholm pénteken az összes szakaszt megnyerte, és úgy t?nik, ha végigmegy, gyôzni fog

„Eddig nem rossz a teljesítményünk – értékelt Grönholm. – A legnagyobb gondunkat a kövek okozták, a kormánymű emiatt gyakran vibrált, bizonytalan volt. Semmi más baj nem ért bennünket, tökéletes az autó. A hátralévő két napon az a legfontosabb, hogy megőrizzük az előnyünket.”

Fontos Grönholm számára, hogy hideg fejjel vezesse az autóját, hiszen gyakran előfordul, hogy a túl nagy tempó miatt hibázik, és kiváló pozícióból fel kell adnia a versenyt. A második helyen álló Petter Solberg 26.3 másodperces hátránya megnyugtatónak tűnik, az éles kövekkel tarkított, murvás utakon nem is lehet sokkal gyorsabban menni. Ezzel Loeb is tisztában van.

„Nem tudom, mit tehetnék, hogy olyan gyors legyek, mint Marcus – mondta a címvédő. – Mindent beleadok, úgy érzem, a határon autóztam végig az első napot.”
Kész csoda, hogy a köves utak pénteken egyetlen élmenőn sem fogtak ki, a legjobbak különösebb gond nélkül teljesítették a távot. A subarus Chris Atkinson defektje és Toni Gardemeister sziklával való találkozása az a két esemény, amelyet ki lehet emelni, de talán nem merészség kijelenteni, hogy ennél jóval súlyosabb helyzetek is kialakulnak majd a hátralévő két napon.

Akropolisz-rali, a vb 8. futama
Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után: 1. Marcus Grönholm, Timo Räutiäinen (finn, Ford Focus RS WRC06) 1:19:45.7 (átlag: 90.9 km/óra), 2. P. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC2006) 26.3 mp h., 3. Loeb, Elena (francia, Citroën Xsara WRC) 35.5 mp h.