Kranjcar és Bilic is erősen fogadkozik, nem adják könnyen a bőrüket

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 11:01
A középpályás Niko Kranjcar és a szövetségi kapitány Slaven Bilic is erősen fogadkozik, hogy a horvát labdarúgó-válogatott mindent megtesz a sikerért szerdán a Wembleyben sorra kerülő, az angolok számára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn. A vendégek már továbbjutottak, míg a szigetországiaknak egy pontra lesz szükségük.
Slaven Bilic csak a továbbjutásnak örülhetett szombaton
Reuters
Slaven Bilic csak a továbbjutásnak örülhetett szombaton
Slaven Bilic csak a továbbjutásnak örülhetett szombaton
Reuters
Slaven Bilic csak a továbbjutásnak örülhetett szombaton

„Az a feladatunk, hogy megpróbáljuk kiharcolni a győzelmet – kezdte nyilatkozatát a Portsmouth-ban futballozó Kranjcar, majd így folytatta: - Az izraeliek már megmutatták, miről is szól a sport. Nem kellett volna nyerniük, de mégis a maximumot nyújtották az oroszok ellen.

Az Angliában idegenlégióskodó középpályás jól ismeri a szerdai rivális erősségeit.

„Meglepett bennünket, hogy mennyit küszködtek, de most már a saját kezükbe került a sorsuk. Rendelkeznek a továbbjutáshoz szükséges tudással, de ígérem, nem lesz könnyű dolguk” – hangoztatta Niko Kranjcar.

A játékosként a West Ham Unitedet is erősítő Slaven Bilic szintén úgy véli, kemény mérkőzést láthat majd a közönség, mert a vendégek nem mennek feltartott kézzel a pályára.

„Mindig jó eredménynek számít az egy pont a Wembleyben, de nem játszhatunk döntetlenre. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban képviseljük hazánkat” – jelentette ki a szakvezető.

Ha Anglia legalább három góllal nyer, akkor csoportelső lesz, lévén azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít. A horvátok emlékezetes találkozón 2-0-ra nyertek hazai pályán Steve McClaren gárdája ellen.

„Komoly mérkőzés vár ránk, megpróbáljuk távol tartani az angol játékosokat a kapunktól, de ezt elmondani egyszerűbb, mint megvalósítani. Senki sem lép pályára esélyesként az angol csapat vendégeként, nem garantálhatjuk, hogy megússzuk kapott gól nélkül a találkozót. A döntetlen mindenképpen kedvező eredménynek számítana” – mondta Bilic.

A horvátok szombaton 2-0-s vereséget szenvedtek Macedóniában, de az oroszok izraeli kudarca révén mégis eldőlt, részt vehetnek a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik